settings icon
share icon
Întrebare

Cum ar trebui să ne trăim viața în lumina identității noastre în Hristos?

Răspuns


Identitatea noastră în Hristos este în primul rând una de noutate. Suntem creații noi în Hristos (2 Corinteni 5:17). Identitatea este definită ca fiind "aspectul colectiv al setului de caracteristici prin care un lucru este definitiv recognoscibil sau cunoscut", astfel încât noua noastră identitate în Hristos ar trebui să fie recognoscibilă atât pentru noi înșine, cât și pentru alții. Dacă suntem "în Hristos", acest lucru ar trebui să fie evident, la fel cum a fi "în lume" este la fel de evident. O altă definiție a identității este "calitatea sau condiția de a fi la fel ca altceva". În cazul identității noastre în Hristos, viața noastră ar trebui să indice că suntem la fel ca Hristos. Numele "creștini" înseamnă literalmente "urmași ai lui Hristos".

În noua noastră identitate în Hristos, nu mai suntem sclavii păcatului (Romani 6:6), ci suntem împăcați cu Dumnezeu (Romani 5:10). Această nouă identitate schimbă complet relația noastră cu Dumnezeu și cu familiile noastre, la fel cum schimbă modul în care vedem lumea. Noua noastră identitate în Hristos înseamnă că avem aceeași relație cu Dumnezeu pe care o are Hristos - suntem copiii Lui. Dumnezeu ne-a adoptat ca fii. Îl putem numi "Ava! Tată!" (Romani 8:15-16) Suntem comoștenitori (Galateni 3:29) și prieteni (Ioan 15:15) ai lui Hristos. Iar această relație este chiar mai puternică decât cele pe care le avem cu familiile noastre pământești (Matei 10:35-37). În loc să ne temem de Dumnezeu ca de un Judecător, avem marele privilegiu de a veni la El ca la Tatăl nostru. Ne putem apropia de El cu încredere și putem cere de la El ceea ce avem nevoie (Evrei 4:16). Îi putem cere călăuzire și înțelepciune (Iacov 1:5) și știm că nimic nu ne va îndepărta de El (Romani 8:38-39). De asemenea, ne odihnim în autoritatea Sa și Îi răspundem cu supunere încrezătoare, știind că supunerea este o parte esențială a rămânerii aproape de El (Ioan 14:23).

Familia lui Dumnezeu cuprinde un trup vast de credincioși care se străduiesc împreună să crească mai aproape de Dumnezeu (1 Corinteni 12:13). Este o familie care este mai puternică prin darurile fiecărei persoane din ea (Romani 12:6-8). Membrii acestei noi familii caută binele unii pentru alții (1 Corinteni 10:24), se încurajează (Galateni 6:1-2) și se iartă reciproc (Matei 18:21-22). Fiecare membru are un rol specific, dar rolurile sunt jucate cu respect și har (1 Petru 5:1-5). Mai presus de toate, ne răspundem unii altora prin iubire - nu un sentiment, ci un act de sacrificiu dezinteresat și conștient, care reflectă iubirea agape a Dumnezeului care ne-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru noi (Galateni 2:20).

Nu mai suntem cetățeni ai lumii, ci suntem separați de ea (2 Corinteni 6:14-7:1). Înțelegem că suntem parte a unei Împărății cerești, condusă de Dumnezeu. Lucrurile de pe pământ nu ne mai atrag (Coloseni 3:2). Nu ne temem de suferințele de pe pământ sau de încercările cu care ne confruntăm, nici nu punem prea mult accent pe ele (Coloseni 1:24; 1 Petru 3:14; 4:12-14) și nici nu acordăm importanță lucrurilor pe care lumea le apreciază (1 Timotei 6:9-11). Chiar și trupul și acțiunile noastre reflectă faptul că mintea noastră nu mai este conformă cu lumea (Romani 12:1-2), ci acestea sunt acum instrumente ale neprihănirii pentru Dumnezeu (Romani 6:13). Iar noua noastră perspectivă de Împărăție înseamnă că înțelegem că dușmanul nostru nu îl reprezintă oamenii din jurul nostru, ci forțele spirituale care se străduiesc să împiedice oamenii să-L cunoască pe Dumnezeu (Efeseni 6:12).

Toate acestea reprezintă idealul - caracterul unui urmaș matur al lui Hristos. Una dintre cele mai mari binecuvântări legate de identitatea noastră în Hristos este harul care ne este dat pentru a crește în maturitatea spirituală care reflectă cu adevărat noua noastră identitate (Filipeni 1:6). Viața noastră în lumina identității noastre în Hristos cuprinde un Tată ceresc, o familie mare și iubitoare și înțelegerea faptului că suntem cetățeni ai unei alte Împărății, nu ai acestui pământ.

English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Cum ar trebui să ne trăim viața în lumina identității noastre în Hristos?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries