settings icon
share icon
Întrebare

Cum poate fi veșnicia în iad o pedeapsă dreaptă pentru doar o viață de om de păcat?

Răspuns


Biblia spune că iadul este veșnic (Matei 25.46). Mulți oameni se luptă să înțeleagă dreptatea acestui fapt. Ei pun sub semnul întrebării în ce fel este drept ca Dumnezeu să pedepsească o persoană pentru veșnicie ca o consecință pentru doar o viață de om de 70, 80, 90 sau chiar 100 de ani de păcat. Cum se poate ca durata de viață finită a păcătosului să merite o pedeapsă infinit de lungă?

Sunt două principii biblice care declară în mod clar că veșnicia în iad e pedeapsa dreaptă pentru păcat, indiferent cât de lungă a fost viața cuiva.

În primul rând, Biblia declară că toate păcatele sunt la urma urmei împotriva lui Dumnezeu (Psalmul 51.4). Măsura pedepsei depinde, în parte, de ținta nelegiuirii. Într-o curte de justiție omenească, un atac fizic împotriva unui individ va duce de obicei la o amendă și posibil la un timp de temniță. În contrast cu aceasta, un atac fizic la președintele sau prim-ministrul unei țări cel mai probabil va duce la închisoare pe viață. Și aceasta se întâmplă în ciuda faptului că nelegiuirea a fost o ofensă înfăptuită o singură dată, nu o acțiune continuă. Dumnezeu e infinit mai mare și mai măreț decât orice ființă umană. Cu cât mai mult sunt nelegiuirile noastre vrednice de o mare pedeapsă în lumina faptului că păcatele noastre sunt împotriva lui Dumnezeu (Romani 6.23)?

În al doilea rând, ideea că încetăm să păcătuim după moarte nu face parte din învățătura Bibliei. Sunt cei care merg în iad dintr-odată fără păcat și perfecți? Nu. Cei care merg în veșnicie fără Cristos for fi înrăiți în nelegiuirea lor. Cei împietriți vor fi veșnic împietriți. Va fi „plânsul și scrâșnirea dinților” în iad (Matei 25.30), dar nu va fi pocăință. Păcătoșii din iad vor fi lăsați în voia naturii lor proprii; vor fi niște ființe infectate de păcat, rele, imorale depravate pentru toată veșnicia, pentru totdeauna nerăscumpărate și neregenerate. Iazul de foc va fi un loc de rebeliune veșnică împotriva lui Dumnezeu – chiar dacă rebeliunea este judecată (Apocalipsa 20.14-15, cf. Apocalipsa 16.9, 11). Oamenii nemântuiți nu păcătuiesc numai pentru 70, 80, 90 sau 100 de ani. Ei păcătuiesc veșnic.

Totul se reduce la aceasta – dacă o persoană vrea să fie despărțită de Dumnezeu pentru veșnicie, Dumnezeu îi va îndeplini dorința. Credincioșii sunt cei care Îi spun lui Dumnezeu: „Facă-se voia Ta.” Necredincioșii sunt cei cărora Dumnezeu le va spune: „Facă-se voia ta.” Voia celui nemântuit este să respingă salvarea prin Isus Cristos și să rămână în păcat; Dumnezeu va onora această decizie și consecințele ei pentru totdeauna.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum poate fi veșnicia în iad o pedeapsă dreaptă pentru doar o viață de om de păcat?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries