settings icon
share icon
Întrebare

Toată lumea are „un gol în forma lui Dumnezeu"?

Răspuns


Ideea de „gol în forma lui Dumnezeu” susține că fiecare persoană are un spațiu gol în sufletul/duhul/viața sa care poate fi umplut doar de Dumnezeu. „Golul în forma lui Dumnezeu” se referă la tânjirea înnăscută a inimii omului după ceva din afara lui, ceva transcendent, ceva „altceva”. Eclesiastul 3:11 spune că Dumnezeu a pus gândul veșniciei în inima omului. Dumnezeu a creat omenirea pentru scopul Său veșnic și doar Dumnezeu poate împlini dorința noastră după veșnicie. Orice religie este fundamentată pe dorința înnăscută de „conectare” cu Dumnezeu. Această dorință poate fi împlinită de Dumnezeu și poate fi conectată cu un „gol în forma lui Dumnezeu”.

Problema, însă, este că omenirea ignoră acest gol sau încearcă să îl umple cu altceva decât cu Dumnezeu. Ieremia 17:9 descrie condiția inimii noastre: „Inima este nespus de înșelătoare și de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască?” Solomon subliniază aceeași idee: „Iată cel mai mare rău în tot ce se face sub soare: anume că aceeași soartă au toți. De aceea și este plină inima oamenilor de răutate și de aceea este atâta nebunie în inima lor tot timpul cât trăiesc…” (Eclesiastul 9:3). Noul Testament întărește: „Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământești este vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu și nici nu poate să se supună” (Romani 8:7). Romani 1:18-22 descrie cum arată omenirea care ignoră ceea ce poate fi cunoscut despre Dumnezeu, inclusiv presupusul „gol în forma lui Dumnezeu”, dar în schimb se închină la orice altceva decât lui Dumnezeu.

Din păcate, prea mulți oameni își irosesc viața căutând altceva, în afara lui Dumnezeu, care să le împlinească tânjirea după semnificație – afaceri, familie, sporturi etc. Dar, în căutarea acestor lucruri care nu sunt veșnice, ei rămân neîmpliniți și se întreabă de ce viața lor nu sunt satisfăcătoare. Fără nicio îndoială, mulți dintre cei care caută alte lucruri în afara lui Dumnezeu obțin o anumită „fericire” pentru o perioadă de timp. Dar când ne gândim la Solomon, care a avut toate bogățiile, succesul, faima și puterea din lume – pe scurt, tot ceea ce caută oamenii pe acest pământ – vedem că niciuna nu a împlinit acea tânjire după veșnicie. El a declarat totul ca fiind „deșertăciune”, însemnând că el a căutat degeaba astfel de lucruri, pentru că ele nu au adus împlinire. La final, Solomon a spus: „Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om” (Eclesiastul 12:13).

Așa cum un țăruș pătrat nu poate umple o gaură rotundă, tot așa nici „golul în forma lui Dumnezeu” nu poate fi umplut de nimeni și nimic altceva decât de Dumnezeu. Doar printr-o relație personală cu Dumnezeu prin credința în Iisus Hristos se poate ca „golul în forma lui Dumnezeu” să fie umplut și tânjirea după veșnicie împlinită.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Toată lumea are „un gol în forma lui Dumnezeu"?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries