settings icon
share icon
Întrebare

Va fi generația care a văzut Israelul format din nou ca națiune în viață pentru a Doua Venire?

Răspuns


Acest concept de obicei e extras din Matei 24.34: „Adevărat vă spun că nu va trece această generație până se vor întâmpla toate aceste lucruri.” (NTLR) Versetele anterioare, Matei 24.1-33, descriu evenimentele din vremurile sfârșitului legate de Israel. Drept urmare, unii dintre cei care interpretează Scriptura au considerat că vremurile sfârșitului ar începe când Israelul a fost „reconstituit” ca națiune (lucru care s-a întâmplat în 1948). Totuși, pe măsură ce din ce în ce mai mult timp a trecut din 1948, intervalul de timp acoperit de o „generație” a fost lungit și iar lungit. Acum au trecut mai bine de 60 de ani – lucru care trece dincolo de definiția-standard a unei generații.

Problema cea mai mare cu această învățătură e că Matei 24 nu menționează o formare din nou a Israelului și nici nu ne dă un alt punct de început pentru a număra anii „generației”. Ceea ce pare să spună contextul e că, odată ce evenimentele vremurilor sfârșitului încep să se desfășoare, se vor petrece cu rapiditate. „Această generație” e generația care va fi în viață în timpul „începutului durerilor nașterii” (versetul 8); odată ce necazul începe, lucrurile vor începe să se întâmple în succesiune rapidă.

Cuvintele profetice ale lui Isus din Matei 24 s-ar putea, de asemenea, să aibă o „dublă împlinire”. Unele evenimente s-au petrecut în anul 70 d.Cr., când romanii au distrus Ierusalimul. Alte evenimente (cele din versetele 29-31, de exemplu) nu s-au întâmplat încă. Unele dintre cuvintele lui Isus s-au împlinit la scurt timp după ce le-a rostit (în cadrul generației Lui); altele nu se vor împlini până când generația vremurilor sfârșitului nu se va afla în scenă.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Va fi generația care a văzut Israelul format din nou ca națiune în viață pentru a Doua Venire?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries