settings icon
share icon
Întrebare

Va exista gen în cer?

Răspuns


Matei 22.30 vorbește despre oameni după înviere că nu au parte de căsnicie – devin „ca îngerii”. Însă acest lucru nu înseamnă că oamenii nu au gen. Pronumele masculin, nu cel neutru, e folosit de multe ori pentru a face referire la îngeri (EL era ca... înfățișarea LUI era ca etc.). Așadar nu există indicii reale că îngerii sunt ființe fără gen.

Nimic din Biblie nu indică faptul că oamenii își vor pierde sau schimba genul în cer. În cartea Apocalipsa (capitolele 21-22), pare că Dumnezeu face lucrurile nu doar așa cum au fost în Grădina Edenului, ci chiar mai bune. Amintește-ți că genul nu e un lucru rău – e într-adevăr un lucru bun. Dumnezeu a creat-o pe Eva pentru că Adam avea nevoie de cineva care să îl completeze. Căsnicia (imposibilă în lipsa genurilor diferite), modelul relației dintre un bărbat și o femeie, este imaginea lui Cristos și a Bisericii, Biserica este Mireasa și Cristos este Mirele (Efeseni 5.25-32).

Deși nu apare ca învățătură explicită în Biblie, pare cel mai probabil că oamenii își păstrează genul după ce mor. Genul nostru este parte din cine suntem. Genul e mai mult decât fizic – e parte chiar din natura noastră și parte din felul în care ne relaționăm la Dumnezeu. Prin urmare, se pare că genul va fi perfecționat și glorificat în eternitate. De asemenea, e demn de observat faptul că Isus Și-a păstrat genul după moartea și învierea Lui.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Va exista gen în cer?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries