settings icon
share icon
Întrebare

A avut păcatul lui Adam și al Evei de-a face într-adevăr cu mâncarea dintr-un fruct interzis?

Răspuns


Sintagma „fruct interzis" se referă la istoria lui Adam și Eva din Grădina Edenului. Dumnezeu le interzisese să mănânce fructe din pomul cunoașterii binelui și răului (Genesa 2.9, 3.2). Biblia nu spune ce fel de fruct era. Tradiția spune că a fost un măr, dar e imposibil să știm cu siguranță ce fruct a fost. Din textul Genesei, toate detaliile indică un pom literal cu un fruct literal.

Elementul-cheie în pasaj nu e fructul în sine, ci interdicția de a mânca din el. Dumnezeu le-a dat lui Adam și Evei o singură interdicție printre instrucțiuni. Dacă fructul avea sau nu proprietăți spirituale e cu totul irelevant. Păcatul a constat din neascultarea de porunca lui Dumnezeu. Prin mâncarea fructului (un act de neascultare), Adam și Eva au dobândit cunoașterea personală a răului. Ei cunoșteau deja binele, dar acum aveau parte de experiența contrastantă a răului provocat de neascultare și a vinovăției și a rușinii care vin odată cu el. Minciuna lui Satan a fost că cunoașterea binelui și răului îi va face asemenea lui Dumnezeu (Genesa 3.5). În realitate, erau deja făcuți după chipul lui Dumnezeu și aveau binecuvântarea de a fi pe placul Lui.

Lecția pentru noi astăzi e că atunci când Dumnezeu interzice ceva, e pentru binele nostru. Neascultarea de El, urmarea propriei noastre căi sau deciderea de capul nostru a ceea ce e bun sau nu pentru noi va duce întotdeauna la dezastru. Tatăl nostru ceresc care ne-a creat știe ce e cel mai bine pentru noi și când ne interzice ceva, trebuie să ascultăm. Când alegem să ascultăm de voia noastră în loc de voia Lui cea perfectă și sfântă, nu ne va merge niciodată bine. Adam și Eva au făcut trista descoperire după ce au mâncat din fructul interzis, și omenirea a suferit de atunci consecințele deciziei lor (Romani 5.12).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

A avut păcatul lui Adam și al Evei de-a face într-adevăr cu mâncarea dintr-un fruct interzis?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries