settings icon
share icon
Întrebare

Există fost-creștini?

Răspuns


Aceasta este o întrebare pentru care există în mod absolut un răspuns biblic clar și explicit. 1 Ioan 2.19 afirmă: „Ei au ieșit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noștri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci au ieșit ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noștri.” Acest verset arată foarte clar – nu există fost-creștin. Dacă un om e cu adevărat creștin, nu se va îndepărta niciodată de credință: „Dacă ar fi fost dintre ai noștri, ar fi rămas cu noi.” Dacă un om care a pretins că e creștin neagă credința, acel om nu a fost cu adevărat creștin. „Ei au ieșit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noștri – au ieșit ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noștri.” Nu, într-adevăr nu există fost-creștini.

E important să facem distincția între un creștin adevărat și unul nominal. Creștinul adevărat e un om care și-a pus pe deplin încrederea numai în Isus Cristos pentru mântuirea lui. Un creștin adevărat e o persoană care înțelege ce spune Biblia despre păcat, pedeapsa pentru păcat, cine este Isus, ce a făcut El pentru noi și cum ne asigură acest lucru iertarea păcatelor. Creștinul adevărat e persoana care L-a primit pe Isus Cristos ca Salvator personal, a fost făcut o făptură nouă (2 Corinteni 5.17) și e transformat progresiv după chipul lui Cristos. Un creștin adevărat e o persoană care e păstrată ca creștin de puterea Duhului Sfânt (Efeseni 4.13, 30, 2 Corinteni 1.22). Acest creștin adevărat nu poate deveni niciodată fost-creștin. Nimeni dintre cei care s-au încrezut cu adevărat și pe de-a-ntregul în Cristos ca Salvator nu-L poate nega vreodată. Nimeni dintre cei care înțeleg cu adevărat cât de rău este păcatul, teroarea consecințelor lui, dragostea lui Cristos și harul și îndurarea lui Dumnezeu nu poate întoarce vreodată spatele credinței creștine.

Sunt mulți în lumea aceasta care se pretind creștini, dar nu sunt. A fi creștin nu înseamnă să ai o anumită naționalitate sau o anumită culoare a pielii. A fi creștin nu înseamnă să recunoști că Isus a fost un mare Învățător sau să cauți să-I urmezi învățăturile. A fi creștin înseamnă să fii un reprezentant al lui Cristos și un urmaș/slujitor al lui Cristos. Sunt oameni care au avut o anumită legătură cu o biserică „Creștină”, dar mai apoi au renunțat la acea legătură. Sunt oameni care au „gustat” din Isus Cristos și au fost „părtași”, fără să-L primească vreodată ca Salvator. Totuși, nu există cu adevărat fost-creștini. Un creștin adevărat nu va renunța și nici nu va putea vreodată renunța la credință. Orice om care a pretins că e creștin, dar mai târziu respinge credința creștină nu a fost niciodată cu adevărat creștin.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Există fost-creștini?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries