settings icon
share icon
Întrebare

A fost Isus fără păcat?

Răspuns


Da, Isus a fost fără păcat, și pentru că Isus a fost fără păcat avem noi speranța veșniciei în cer. Dacă Isus nu ar fi fost fără păcat, nu ar exista jertfă pentru păcat. Neascultarea de Dumnezeu a lui Adam și Eva în Grădina Edenului au introdus păcatul în lume (Genesa 3.6). Împreună cu păcatul lor a venit moartea, exact așa cum a avertizat Dumnezeu (Genesa 2.17). Ca urmare, omenirea acum se naște cu o natură păcătoasă (Romani 5.12-19), și e lipită de noi din momentul în care suntem concepuți (Psalmul 51.5). Totuși, Biblia arată clar că Isus Cristos, cu toate că a fost ispitit în toate felurile, exact ca noi (Evrei 4.15), nu a comis niciodată păcat (2 Corinteni 5.21, 1 Ioan 3.5). Apostolul Petru a afirmat clar: „El n-a făcut păcat și în gura Lui nu s-a găsit vicleșug." (1 Petru 2.22) Într-adevăr, pentru că Isus Cristos e Dumnezeu, nu are capacitatea de a păcătui.

Pe lângă că pune o barieră între noi și Creatorul nostru, natura noastră păcătoasă moștenită ne-a supus pe fiecare dintre noi la moarte fizică și veșnică, pentru că „plata păcatului este moartea" (Romani 6.23). Acum, pentru a fi împăcați cu Dumnezeu, trebuie să aibă loc iertare, și „fără vărsare de sânge nu este iertare" (Evrei 9.22). După ce Adam și Eva au păcătuit, Dumnezeu i-a îmbrăcat cu „haine de piele" (Genesa 3.21), vărsând sângele unui animal. Totuși, nenumăratele jertfe animale care au urmat, cu toate că ilustrau perfect faptul că păcatul cere moartea, asigurau doar o acoperire temporară a păcatelor, pentru că sângele acelor animale nu puteau niciodată îndepărta cu totul păcatul (Evrei 10.4, 11).

Jertfele vechi-testamentare erau o prefigurare a jertfei perfecte, aduse „o dată pentru totdeauna", a lui Isus Cristos (Evrei 7.27, 10.10). Singura cale prin care puteam fi împăcați cu Dumnezeul sfânt și perfect era printr-o jertfă sfântă și perfectă, pe care nu am fi avut-o niciodată dacă Isus Cristos nu ar fi fost fără păcat. După cum a spus Petru: „Căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați ... ci cu sângele scump al lui Cristos, Mielul fără cusur și fără prihană." (1 Petru 1.18-19) Într-adevăr, numai sângele fără păcat al lui Cristos a fost în stare să facă pace între Dumnezeu și omenire (Coloseni 1.20). Și cu această împăcare, putem fi „sfinți [în ochii lui Dumnezeu], fără prihană și fără vină" (Coloseni 1.22).

Moartea lui Cristos cel fără păcat la crucea de la Calvar a plătit pe deplin pedeapsa pentru păcatul tuturor celor care cred în El. Așadar, ceea ce a fost pierdut la cădere a fost dat înapoi la cruce. La fel cum păcatul a intrat în lume printr-un om (Adam), Dumnezeu a putut răscumpăra lumea printr-un singur Om – Isus Cristos cel fără păcat.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

A fost Isus fără păcat?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries