settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre flirt?

Răspuns


Biblia nu ne spune în mod specific dacă flirtul e sau nu greșit, dar conține câteva principii pe care trebuie să le aplicăm. În primul rând, trebuie să definim ce este flirtul. Potrivit dicționarului Merriam-Webster, flirtul înseamnă „a) să te comporți amoros fără intenții serioase sau b) să manifești interes sau plăcere superficiale sau temporare”. E sinonim cu cuvântul fleac, care înseamnă de mică valoare. Următorul lucru pe care trebuie să îl examinăm este ce încearcă de obicei oamenii să realizeze prin flirt. Încearcă ei să obțină atenția altora, fie ea negativă sau pozitivă? Încearcă să arate interes sau atracție sexuale? Îl văd ca pe o „distracție nevinovată”, chiar dacă ei înșiși sau cealaltă persoană sunt în relație cu altcineva sau chiar căsătoriți?

A menține un contact neglijent cu cineva, în timp ce intenționat întreții subtonuri sexuale poate fi periculos din punct de vedere spiritual. Deși mulți oameni cred că atâta timp cât nu se întâmplă nimic fizic, ceea ce se petrece în mintea noastră e irelevant, Biblia are altceva de zis. „Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a și preacurvit cu ea în inima lui.” (Matei 5.28) Iacov spune: „Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însuși și momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naștere păcatului; și păcatul, odată făptuit, aduce moartea.” (Iacov 1.14-15) Lumea gândurilor noastre contează înaintea lui Dumnezeu, și gândurile noastre duc în cele din urmă la comportamentul nostru.

Păcatul începe în mintea noastră și apoi se mută în inimă. Matei 12.35 ne spune că „omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui”. E un fapt real că lucrurile cu care ne înconjurăm, cu care ne delectăm și cu care ne umplem mintea sunt ceea ce vom deveni. De aceea Filipeni 4.8 spune: „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.”

Deși aproape întotdeauna se spune despre flirt că nu face niciun rău, rareori sau niciodată nu se întâmplă așa. Flirtul poate produce atenție plăcută, dar interesul manifestat față de acea persoană e aproape exclusiv sexual și cel mai probabil e lipsit de orice fel de respect. Flirtul poate, de asemenea, afecta reputația cuiva, lucru care poate vătăma atât prieteniile și relațiile romantice din prezent, cât și cele din viitor. Flirtul poate părea distractiv de moment, dar produce o intimitate falsă care lasă persoana cu un simțământ de goliciune interioară atunci când nu există relație reală în spatele flirtului.

Un alt lucru de luat în considerare este persoana cu care se flirtează. E posibil ca un bărbat sau o femeie cu care se flirtează să se lupte ei înșiși cu gânduri de poftă. Când o persoană se sex opus se ține de ei făcându-le cu ochiul, atingându-i sau scoțându-și în evidență trupul, lupta acelor persoane va fi și mai dificilă. Biblia ne avertizează cu tărie să nu-i facem pe alții să păcătuiască (Matei 18.7). Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință să-i aducem pe alți oameni în Împărăția lui Dumnezeu și niciodată să nu facem ceva ce ar determina o persoană să se poticnească în umblarea creștină (Romani 14.21).

Biblia ne spune că trebuie să fim un exemplu bun, arătându-le altora dragostea lui Cristos prin comportamentul nostru (Efeseni 5.1-2). Dragostea lui Cristos e reală și profundă. Este curată și are în vedere beneficiul altora. În loc să flirtăm, trebuie să-i iubim pe alții cu o dragoste dumnezeiască. 1 Corinteni 10.31 ne amintește: „Fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu.”

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre flirt?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries