settings icon
share icon
Întrebare

Care sunt fiii lui David menționați în Biblie?

Răspuns


1 Cronici 3:1-9 enumeră fiii lui David. Lista sună astfel:

"Iată fiii lui David care i s-au născut la Hebron:

Întâiul născut: Amnon, cu Ahinoam din Izreel;

al doilea: Daniel, cu Abigail din Carmel;

al treilea: Absalom, fiul Maachei, fata lui Talmai, împăratul Gheşurului;

al patrulea: Adonia, fiul Haghitei;

al cincilea: Şefatia, cu Abital;

al şaselea: Itream cu nevastă-sa Egla.

Aceşti şase i s-au născut la Hebron. El a domnit acolo şapte ani şi şase luni, iar la Ierusalim a domnit treizeci şi trei de ani.

Iată cei ce i s-au născut la Ierusalim:

Şimea, Şobab, Natan şi Solomon, patru, cu Bat-Şua, fata lui Amiel; Ibhar, Elişama, Elifelet, Noga, Nefeg, Iafia, Elişama, Eliada şi Elifelet, nouă.

Aceştia sunt toţi fiii lui David, afară de fiii ţiitoarelor. Şi Tamar era sora lor."

Împărțind această listă, îi avem mai întâi pe cei șase fii ai lui David născuți în Hebron: 1) Amnon, 2) Daniel, 3) Absalom, 4) Adonia, 5) Șefatia și 6) Itream.

În continuare, avem cei treisprezece fii născuți lui David la Ierusalim: 7) Șimea, 8) Șobab, 9) Natan, 10) Solomon, 11) Ibhar, 12) Elișama, 13) Elifelet, 14) Noga, 15) Nefeg, 16) Iafia, 17) Elișama, 18) Eliada și 19) Elifelet.

Pe lângă cei nouăsprezece fii pe care David i-a avut de la soțiile sale, David a mai avut un număr de fii nenumiți pe care i-a născut prin concubinele sale. De asemenea, a avut o fiică pe nume Tamar. Un alt fiu pe nume Ieronimot este menționat în 2 Cronici 11:18, deși nu este clar dacă este unul dintre fiii menționați mai sus (folosind un alt nume) sau unul dintre fiii lui David prin intermediul unei concubine.

David a mai avut un fiu cu Batșeba înainte ca aceasta să-l nască pe Solomon. Acest fiu a murit la șapte zile după naștere (2 Samuel 12:16-23) și este posibil ca el să nu fie inclus în această listă. Dacă este așa, fiii lui David cu soțiile sale ar totaliza cel puțin 20. La acest total s-ar adăuga toți fiii nenumiți ai concubinelor sale.

Cel puțin trei dintre fiii lui David au murit în timpul vieții lui David. Pe lângă moartea primului fiu al Batșebei, au mai murit și fiii săi Amnon și Absalom. Un alt fiu, Adonia, a fost executat la scurt timp după moartea lui David pentru că a încercat să uzurpe tronul (1 Împărați 2:25).

Fiul lui David, Solomon, i-a succedat ca rege și mai târziu a construit Templul Domnului pe care David visase să-l construiască. În cele din urmă, Isus Hristos S-a născut ca urmaș al lui David (Matei 1:1), oferind o împlinire a profeției și acordându-i cea mai mare onoare posibilă regelui David.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care sunt fiii lui David menționați în Biblie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries