settings icon
share icon
Întrebare

E greșit să ai figurine cu chip de înger?

Răspuns


În ele însele, figurinele cu chip de înger nu poartă nimic rău. Felul în care consideră cineva o figurină cu chip de înger determină dacă e un lucru rău sau nu. Singurul motiv pentru care figurinele cu chip de înger sunt un lucru rău e dacă cineva le transformă în idoli, se roagă lor sau se închină lor, lucru pe care Dumnezeu îl interzice (1 Samuel 12.21). Nu ne închinăm îngerilor sau figurinelor cu chip de înger. Numai Dumnezeu e vrednic de închinare (Psalmul 99.5, Luca 4.8) și trebuie să ne încredem numai în El (Psalmul 9.10). Biblia vorbește foarte ferm împotriva reprezentărilor vizuale religioase. Ca urmare, creștinii trebuie să fie foarte atenți să nu permită ca vreo imagine, fie ea figurină cu chip de înger, imagine cu Isus sau scena Nașterii etc., să devină o capcană sau o distragere.

În timp ce nu e nimic păcătos în a avea figurine care reprezintă îngeri sau orice altă creatură, trebuie să fim atenți să nu le atribuim nicio putere supranaturală și nicio influență peste viața noastră. Nicio figurină nu ne poate proteja de rău, nu ne poate aduce noroc și nu ne poate influența în vreun fel. Astfel de credințe sunt simple superstiții, care nu au loc în viața unui creștin. În legătură directă cu superstiția este idolatria, și idolatria este interzisă în mod clar în Scriptură și nimeni dintre cei care o practică nu va intra în Împărăția lui Dumnezeu (Apocalipsa 21.27).

De asemenea, este înțelept să recunoaștem că nu știm cum arată îngerii în realitate. Figurinele sunt ideea cuiva cu privire la cum ar putea arăta un înger.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

E greșit să ai figurine cu chip de înger?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries