settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia referitor la femeile care lucrează în afara casei?

Răspuns


Dacă o femeie ar trebui să lucreze sau nu în afara casei este un motiv de conflict pentru multe cupluri sau familii. Biblia nu dă instrucţiuni privitoare la rolul femeii. În Tit 2.3-4, Pavel dă aceste indicaţii privitoare la felul în care o femeie tânără măritată trebuie să fie învăţată de femeile mai în vârstă: „…să le înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii; să fie cumpătate, cu viaţa curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu.” În acest pasaj, Biblia este limpede cu privire la faptul că, atunci când copiii sunt în peisaj, responsabilitatea femeii tinere se află acolo. Femeile în vârstă trebuie să le înveţe pe femeile tinere şi să trăiască o viaţă care Îl glorifică pe Dumnezeu. Având în minte aceste responsabilităţi, timpul unei femei în vârstă poate fi petrecut după călăuzirea Domnului şi la discreţia ei.

Proverbele 31 vorbeşte despre „o soţie cu caracter nobil” (în Biblia în limba română – o femeie cinstită, n.tr.). Începând cu versetul 11, scriitorul laudă această femeie ca fiind una care face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a se îngriji de familie. Ea lucrează din greu pentru a-şi ţine casa şi familia în ordine. Versetele 16, 18, 24 şi 25 arată că ea este atât de harnică, încât lucrează suplimentar noaptea, dezvoltând o afacere de acasă, care îi aduce venit suplimentar pentru familia ei. Motivaţia acestei femei este importantă pentru faptul că activităţile ei în domeniul afacerilor sunt un mijloc pentru îndeplinirea unui scop, nu un scop în ele însele. Ea asigură cele necesare pentru familia ei, nu avansează în carieră şi nici nu lucrează pentru a ţine pasul cu cei din jur. Slujba ei este pe plan secundar faţă de adevărata ei chemare – îngrijirea soţului, a copiilor şi administrarea casei.

Biblia nu îi interzice nicăieri femeii să lucreze în afara casei. Totuşi, Biblia învaţă care trebuie să fie priorităţile femeii. Dacă munca în afara casei face ca o femeie să îşi neglijeze copiii şi soţul, atunci este rău pentru acea femeie să lucreze în afara casei. Dacă o femeie creştină poate lucra în afara casei şi totuşi să asigure un mediu plin de dragoste şi grijă pentru copiii şi soţul ei, atunci este cu totul acceptabil pentru ea să lucreze în afara casei. Cu aceste principii în minte, avem libertate deplină în Cristos. Femeile care lucrează în afara casei nu ar trebui condamnate şi nici femeile care se concentrează asupra administrării casei nu ar trebui tratate cu un aer de superioritate. English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia referitor la femeile care lucrează în afara casei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries