settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre fecioara Maria?

Răspuns


Despre Maria, mama Domnului Isus, Dumnezeu a spus că „[i] s-a făcut mare har” (Luca 1.28). Maria a primit harul lui Dumnezeu.

Harul este o „favoare nemeritată”, adică harul este o binecuvântare pe care o primim în ciuda faptului că nu o merităm. Maria a avut nevoie de har de la Dumnezeu și de un Salvator, la fel ca fiecare dintre noi. Maria însăși a înțeles acest fapt, așa cum a declarat în Luca 1.47: „Mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu.”

Fecioara Maria, prin harul lui Dumnezeu, a recunoscut că avea nevoie de un Salvator. Biblia nu a afirmat nicăieri că Maria a fost altcineva decât o ființă umană obișnuită pe care Dumnezeu a ales să o folosească într-un fel extraordinar. Da, Maria era o feeie neprihănită care a primit har de la Dumnezeu (Luca 1.27-28). În același timp, Maria a fost o ființă umană păcătoasă care a avut nevoie de Isus Cristos ca Salvator al ei, la fel ca toți ceilalți (Eclesiastul 7.20, Romani 3.23, 6.23, 1 Ioan 1.8).

Fecioara Maria nu a avut parte de o „concepție imaculată”. Biblia nu sugerează că nașterea Mariei a fost altceva decât o naștere umană normală. Maria era fecioară atunci când L-a născut pe Isus (Luca 1.34-38), dar nu a rămas pururea fecioară. Ideea de virginitate perpetuă a Mariei este nebiblică. Matei 1.25, vorbind despre Iosif, afirmă: „”

«Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!» Și îngerul a plecat de la ea.Maria a răspuns cu credință și cu dispoziția de a se supune planului lui Dumnezeu. Și noi, de asemenea, trebuie să avem o astfel de credință în Dumnezeu și să-L urmăm cu încredere.

Descriind evenimentele care țin de nașterea lui Isus și răspunsul celor care au auzit mesajul păstorilor despre Isus, Luca scrie: „Maria păstra toate cuvintele acelea și se gândea la ele în inima ei.” (Luca 2.19) Atunci când Iosif și Maria L-au adus pe Isus la Templu, Simeon a recunoscut că Isus este Salvatorul și L-a lăudat pe Dumnezeu. Iosif și Maria se minunau de cele spuse de Simeon. Simeon i-a spus Mariei și: „Iată, Copilul acesta este rânduit spre prăbușirea și ridicarea multora în Israel și să fie un semn care va stârni împotrivire. Chiar sufletul tău va fi străpuns de o sabie, ca să se descopere gândurile multor inimi.” (Luca 2.34-35)

Altă dată la Templu, când Isus avea doisprezece ani, Maria era supărată că Isus rămăsese în urmă atunci când părinții lui plecaseră înapoi spre Nazaret. Se îngrijoraseră căutându-L. Când L-au găsit, fiind încă în Templu, El a spus că trebuie să fie în Casa Tatălui Său (Luca 2.49). Isus S-a întors la Nazaret cu părinții Lui pământești și le era supus. Ni se spune din nou că Maria „păstra toate cuvintele acestea în inima ei” (Luca 2.51). A-L crește pe Isus trebuie să fi fost un efort cu multe nedumeriri, totuși plin de momente prețioase, probabil amintiri care au devenit mai pătrunzătoare pe măsură ce Maria a înțeles tot mai mult cine este Isus. Și noi, de asemenea, putem prețui în inima noastră cunoașterea lui Dumnezeu și amintirea acțiunilor Lui în viața noastră.

Maria a fost cea care a solicitat intervenția lui Isus la nunta din Cana, unde a îndeplinit prima Lui minune și a schimbat apa în vin. Chiar dacă se pare că la început Isus a respins-o fără tact, Maria le-a spus slujitorilor să facă tot ceea ce le va spune. Avea încredere în El (Ioan 12.1-11).

Mai târziu în lucrarea publică a lui Isus, familia ui Marcu 3.20-21 consemnează: „”

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre fecioara Maria?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries