settings icon
share icon
Întrebare

Este greșit să ai o fantezie, conform Bibliei?

Răspuns


Fanteziile sunt un produs al minții noastre creative. Ele pot fi idei imaginate, povești, artă vizuală, invenții, scenarii fictive sau orice altceva ne-am putea imagina. Avem capacitatea de a crea mental lucruri, pentru că suntem făcuți după chipul Creatorului suprem (Geneza 1:27). A avea imaginație nu este un păcat. Imaginarea sau fantezia despre lucruri care sunt plăcute lui Dumnezeu este o modalitate minunată de a ne conecta cu Cel care ne-a creat (Filipeni 4:8).

Cu toate acestea, ca în cazul tuturor activităților din viață, este important să ne asigurăm că fanteziile noastre au în spate o intenție bună și corectă. Filipeni 4:8 spune să ne gândim la lucruri care sunt adevărate, nobile, drepte, pure, frumoase, admirabile și demne de laudă. Se aliniază fanteziile tale la acest standard biblic?

Pe de altă parte, dacă imaginile, scenariile sau poveștile din imaginația noastră au trecut pe tărâmul a ceea ce nu I-ar fi plăcut lui Dumnezeu, atunci fanteziile noastre ne-au făcut să păcătuim (Psalmul 5:4; Proverbe 15:26). Fanteziile nesănătoase pot duce la păcate precum lăcomia, pofta, invidia și gelozia. Zăbovirea asupra fanteziilor păcătoase ar putea chiar să determine acțiuni care au ca rezultat răul fizic sau spiritual pentru noi înșine și pentru alții (Eclesiastul 12:14).

Ca și creștini, trebuie să ne păzim inimile și mințile de gândurile rele și de fanteziile păcătoase (Romani 12:2; 3 Ioan 1:11). "Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii." (Proverbe 4:23). Isus îi instruiește pe urmașii Săi să "Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuneze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură şi cu îngrijorările vieţii acesteia" (Luca 21:34).

Dumnezeu ne cunoaște cele mai ascunse fantezii (Psalmul 139:2; 94:11) și nu are rost să încercăm să ascundem adevăratele motivații din spatele gândurilor noastre. "Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii." (Evrei 4:12)

Dacă te lupți cu fanteziile nesănătoase și dorești să te oprești, cere-I ajutorul Domnului. El va ierta întotdeauna inima care se pocăiește (Psalmul 139:23-24). Pentru creștin, chiar și fanteziile foarte puternice pot fi depășite datorită puterii lui Dumnezeu de a elimina gândurile rele din mintea noastră (2 Corinteni 10:3-5).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este greșit să ai o fantezie, conform Bibliei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries