settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre familiile creștine mixte?

Răspuns


Familiile creștine mixte devin din ce în ce mai obișnuite. Dumnezeu acordă o foarte mare valoare familiei și purtării de grijă și susținerii acordate unii altora. Bărbații trebuie să-și gestioneze bine familiile și să crească copii care să-i respecte (1 Timotei 3.4). O femeie trebuie să le învețe pe altele ceea ce este bine, să se comporte cu modestie și supunere și să le instruiască pe femeile mai tinere cum să-și iubească soții și copiii (Tit 2.3-5). E de maximă importanță să purtăm de grijă de rudele noastre, mai ales de cei care locuiesc în casa noastră (1 Timotei 5.8). Copiii trebuie să fie ascultători și să-și cinstească părinții, atâta timp cât părinții nu le cer să facă ceva împotriva voii Domnului (Efeseni 6.1-3). Când copiii sunt mari, au responsabilitatea să întoarcă serviciul părinților lor purtându-le de grijă la vârsta bătrâneții (1 Timotei 5.4). Aceste principii se aplică în egală măsură familiilor care sunt mixte sau nu.

Singura relație care are o prioritate mai mare decât căsătoria trebuie să fie cea cu Dumnezeu. Atunci când El este centrul unei căsnicii, va deveni în mod automat centrul respectivei familii. Dumnezeu i-a adus pe Adam și pe Eva laolaltă, ca primul soț și prima soție. El a făcut-o pe Eva din coasta lui Adam, lucru care arată în ce fel bărbații și femeile trebuie să-și lase tatăl și mama și să se unească pentru totdeauna, inseparabil (Genesa 2.24, Matei 19.5). Cu cât unitatea căsătoriei e mai puternică, cu atât va fi mai puternică întreaga familie.

Atunci când două familii vin laolaltă să formeze o familie mixtă, membrii acestora vin din cămine diferite, cu reguli diferite și moduri diferite în care fac lucrurile. Este de importanță crucială ca copiii să fie ajutați în schimbările masive pe care le vor experimenta în trecerea la viețuirea într-o familie mixtă. Cooperarea, răbdarea și comunicarea sunt cheia. Copiii trebuie să se simtă acceptați și siguri, înconjurați de dragostea părintelui natural și al celui vitreg. Regulile pentru disciplină trebuie stabilite și aplicate drept pentru toți copiii.

În cazul unei familii vitrege există întotdeauna o împărțire a timpului atunci când copilul sau copiii își vizitează părintele care nu deține custodia. Încercați să mențineți o relație bună cu ceilalți părinți și, dacă e posibil, să aveți aceleași strategii de disciplinare/sarcini/reguli în ambele case. Faceți în așa fel încât căminul vostru să fie structurat și predictibil. Trebuie să ne susținem întotdeauna unii pe ceilalți; Isus S-a bazat pe tatăl Său „vitreg” Iosif pentru companie și susținere. Isus a recunoscut nevoia unui sistem de susținere (Matei 26.38) și, de asemenea, nevoia de timp individual pentru împrospătare spirituală. Într-o familie, trebuie întotdeauna să-i încurajăm și să-i ridicăm pe ceilalți. Trebuie, de asemenea, să fim un exemplu bun de evlavie și să ne purtăm cu integritate și după învățătura Domnului.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre familiile creștine mixte?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries