settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă să faci parte din familia lui Dumnezeu?

Răspuns


Biblia ne învață că Isus Cristos și Tatăl sunt una (Ioan 1.1-4) și că El e și singurul Fiu al lui Dumnezeu (Evrei 1.1-4). Acest termen familial indică faptul că Dumnezeu Îl consideră pe Isus un membru de familie. Credincioșilor născuți din nou li se spune că și noi suntem membri ai acestei familii (Romani 9.8, 1 Ioan 3.1-2). Cum devenim parte din familia lui Dumnezeu? Când auzim Evanghelia, ne mărturisim păcatele și credem și ne punem încrederea în Isus Cristos, în acel moment ne naștem în Împărăția lui Dumnezeu ca copii ai Lui și devenim moștenitori împreună cu El pentru veșnicie (Romani 8.14-17).

În timp ce Isus Cristos e numit singurul Fiu al lui Dumnezeu, credincioșii sunt numiți copii născuți în familia lui Dumnezeu care trebuie să crească și să se maturizeze în credință (Efeseni 4.11-16) și ca fii și moștenitori adoptați în familia Lui (Galateni 4.4-7). Harul și îndurarea infinite ale lui Dumnezeu sunt revelate în Efeseni 1.5-6, care spune că El răscumpără păcătoși pe care „[i-]a rânduit mai dinainte să [fie] înfiați prin Isus Cristos, după buna plăcere a voii Sale, spre lauda slavei harului Său, pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui”.

În calitate de copii ai lui Dumnezeu, ce anume moștenim? Nimic mai puțin decât Împărăția lui Dumnezeu (Matei 25.34, 1 Tesaloniceni 2.12, Evrei 12.28)! Efeseni 1.3 ne spune că credincioșii sunt binecuvântați cu toate binecuvântările spirituale în locurile cerești în Cristos. Aceste binecuvântări spirituale sunt infinite, eterne și se găsesc în Cristos, și prin harul lui Dumnezeu aceste binecuvântări ne sunt date fiindcă suntem copiii Săi. Ca și copii pământești, la un moment dat moștenim ceea ce părinții noștri lasă în urmă la moartea lor. Dar în cazul lui Dumnezeu, credincioșii au parte deja de beneficiile moștenirii noastre prin faptul că avem pace cu El prin jertfa Fiului Său pe cruce. Alte beneficii ale moștenirii noastre includ darul locuirii Duhului Sfânt în noi din momentul în care credem în Cristos (Efeseni 1.13-14), care ne capacitează să trăim pentru El în prezent, și cunoașterea faptului că moștenirea e asigurată pentru veșnicie (Evrei 7.24-25).

A fi parte din familia lui Dumnezeu e cea mai mare binecuvântare revărsată asupra credincioșilor și una care ar trebui să ne aducă pe genunchi, în adorare umilă. Nu putem niciodată face nimic să o merităm, pentru că e darul dragostei, al îndurării și al harului Lui față de noi, și totuși, suntem chemați să devenim fii și fiice ale Dumnezeului celui viu (Romani 9.25-26). Fie ca toți să răspundem cu credință la invitația Lui!

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă să faci parte din familia lui Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries