settings icon
share icon
Întrebare

E biblică afirmația fă-le altora ceea ce ți-ar plăcea să-ți facă ei ție?

Răspuns


„Fă-le altora ceea ce ți-ar plăcea să-ți facă ei ție”, cunoscută de obicei ca „Regula de aur”, e într-adevăr un principiu biblic. Luca 6.31 consemnează că Isus spune: „Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.” Această afirmație e în contextul unei lecții date de Isus despre iubirea dușmanilor. Isus a schimbat drastic metoda convențională quid pro quo de a-i trata pe oameni (vezi Matei 5.38-48). În loc să le facem altora ceea ce ne-au făcut ei nouă sau să le dăm ceea ce probabil că merită, trebuie să-i tratăm în felul în care am vrea să ne trateze și ei pe noi.

În Matei 7.12, Isus spune: „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea și Prorocii.” Așadar, Regula de aur a fost întotdeauna o parte elementară a mesajului biblic. Ulterior în Matei, când este întrebat care este cea mai mare dintre porunci, Isus a răspuns: „«Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău.» Aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: «Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.» În aceste două porunci se cuprind toată Legea și Prorocii.” (Matei 22.37-40) În noaptea în care a fost arestat, Isus le-a spus ucenicilor: „Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.” (Ioan 13.34-35) Dragostea lui Isus pentru noi e perfectă, neschimbătoare și autojertfitoare. Capacitatea noastră de a-i iubi pe alții în felul poruncit de Isus vine numai din faptul că experimentăm dragostea Lui și din puterea Duhului Sfânt.

Modul practic de a-i iubi pe alții mai bine este să ne imaginăm că suntem noi înșine în acele circumstanțe. Când ne oprim să ne gândim cum ne-ar plăcea să fim tratați într-o anumită situație, clădim empatie pentru cei care sunt într-adevăr în acea situație. Ne place să fim tratați cu iubire și respect? Atunci trebuie să le dăm acel dar altora.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

E biblică afirmația fă-le altora ceea ce ți-ar plăcea să-ți facă ei ție?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries