settings icon
share icon
Întrebare

De ce se opun creștinii egalității căsătoriei?

Răspuns


„Egalitatea căsătoriei” e un slogan vehiculat în dezbaterile pe tema căsătoriei între homosexuali/persoanele de aceleași sex în unele țări. Termenul de „egalitatea căsătoriei” e o încercare de a reîncadra conversația și de a le atribui un anumit nivel de iraționalitate celor care se opun căsătoriei între persoane de același sex. A te opune recunoașterii uniunilor homosexuale ca fiind căsătorii e un lucru. Dar e mult mai dificil să te opui „egalității” în drepturile căsătoriei. Totuși, atașarea unei noi etichete cauzei nu schimbă miezul chestiunilor aflate în dezbatere. Dacă „egalitatea căsătoriei” înseamnă „căsătorie homosexuală”, creștinii trebuie să se opună acestui lucru.

De ce se opun creștinii egalității căsătoriei? Întrebarea în sine duce în eroare. Nu toți creștinii se opun egalității căsătoriei, căsătoriei între homosexuali sau oricum ar fi numită. Mulți creștini susțin uniunile homosexuale pentru a fi recunoscute legal ca fiind căsătorii. Astfel de creștini susțin în general că moralitatea sexuală nu trebuie legiferată și că, într-o societate liberă, oamenii trebuie să poată să se căsătorească cu cine vor. Din punct de vedere biblic, aceasta este o greșeală tragică.

Biblia face deosebit de clar faptul că homosexualitatea e un păcat nenatural (Leviticul 18.22, Romani 1.26-27, 1 Corinteni 6.9). Biblia prezintă căsătoria ca fiind invenția lui Dumnezeu, și Dumnezeu a definit-o ca fiind un legământ între un bărbat și o femeie pentru viața întreagă (Genesa 2.24, 1 Corinteni 7.2-16, Efeseni 5.23-33). Biblic vorbind, o uniune homosexuală nu e o căsătorie. Nu contează dacă guvernul legiferează o definiție nouă a căsătoriei. Nu contează dacă societatea e copleșitor de mult în favoarea căsătoriei între persoanele de același sex. O uniune homosexuală a fost întotdeauna și va fi întotdeauna o pervertire a creației lui Dumnezeu.

În societățile moderne care sunt tot mai secularizate și necreștine, dezbaterea pe tema egalității căsătoriei va fi în cele din urmă câștigată de mișcarea pentru drepturile homosexualilor. În afară de cazul în care va avea loc o pocăință la nivel național și o trezire la credința creștină, uniunile homosexuale vor urma să fie recunoscute oficial ca fiind căsătorii valide, cu toate drepturile și privilegiile corespunzătoare. Dar indiferent de ceea ce va face societatea, ea nu poate schimba faptul că urmașii lui Cristos trebuie să se alinieze și să se supună Cuvântului Lui. Și Cuvântul Lui declară clar că mariajul e între un bărbat și o femeie. Creștini fiind, acceptăm faptul că trăim în mijlocul unor națiuni seculare și fără teamă de Dumnezeu, dar socotim Cuvântul neschimbător al lui Dumnezeu mai presus decât moravurile schimbătoare ale societății. „Dumnezeu să fie găsit adevărat și toți oamenii să fie găsiți mincinoși.” (Romani 3.4)

Creștinii nu trebuie să lupte împotriva demersului ca cuplurilor homosexuale să le fie acordat dreptul la uniuni civile și împotriva beneficiilor guvernamentale pe care le asigură astfel de uniuni. Scutirile de taxe, drepturile de moștenire, drepturile spitalicești etc. nu sunt abordate în Biblie. Însă când vine vorba despre definirea căsătoriei, Creștinii trebuie să stea fermi pe poziție. Dumnezeu a creat căsătoria. Nicio ființă umană nu are dreptul sau autoritatea să o redefinească. Indiferent ce aprobă guvernele și societățile, uniunile homosexuale nu vor fi niciodată pe picior de egalitate cu căsătoriile heterosexuale.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce se opun creștinii egalității căsătoriei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries