settings icon
share icon
Întrebare

De ce a creat Dumnezeu un Univers atât de vast și alte planete, dacă există viață doar pe pământ?

Răspuns


Întrebarea dacă Dumnezeu a creat sau nu viață pe alte planete e cu siguranță fascinantă. Psalmul 19.1 spune că „Cerurile spun slava lui Dumnezeu, și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui." Tot ceea ce Dumnezeu a creat, fie că ești tu și cu mine, sau viața sălbatică sau îngerii sau stelele sau planetele, totul a fost creat pentru gloria Lui. Când zărim panorama uluitoare a Căii Lactee sau când încercăm să zărim planeta Saturn prin telescop, suntem uimiți de minunile lui Dumnezeu!

În Psalmul 8.3, David scrie: „Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale –, luna și stelele pe care le-ai făcut..." Când zărim mulțimea vastă a stelelor, și apoi citim că oamenii de știință au descoperit mii și mii de galaxii, fiecare cu milioanele ei de stele, ar trebui să ne umplem de teamă și reverență față de un Dumnezeu atât de imens, încât să le facă pe toate acestea și să le numească lucrarea mâinilor Lui! Mai mult, Psalmul 147.4 ne spune că „El socotește numărul stelelor și le dă nume la toate." E imposibil ca omenirea să știe cât de multe stele există; Dumnezeu nu doar că știe numărul stelelor, dar știe și „numele" fiecărei stele! „Mâna Mea a întemeiat pământul și dreapta Mea a întins cerurile: cum le-am chemat, s-au și înfățișat îndată." (Isaia 48.13)

Spațiul cosmic și planetele au fost create pentru gloria lui Dumnezeu. Știm că există stele și planete în afara sistemului nostru solar și acestea, de asemenea, au fost create pentru gloria lui Dumnezeu. Un Univers care se expandează constant e totuși o altă presupunere care rămâne de demonstrat. Următoarea stea mai departe decât Soarele se află la o depărtare de patru ani lumină, și aceea nu e nici măcar o fracțiune măsurabilă din mărimea Universului cunoscut, fie în expandare, fie nu.

În ceea ce privește existența vieții pe alte planete, pur și simplu nu putem ști. Până acum nu au fost descoperite dovezi că ar exista viață pe alte planete ale sistemului nostru solar. Având în vedere că vremurile sfârșitului s-au apropiat, e puțin probabil că omul va progresa suficient de mult încât să viziteze alte galaxii înainte ca Domnul să Se întoarcă. Fie că există viață, fie că nu, Dumnezeu rămâne Creatorul și Susținătorul tuturor lucrurilor, și toate lucrurile au fost făcute pentru gloria Lui.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce a creat Dumnezeu un Univers atât de vast și alte planete, dacă există viață doar pe pământ?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries