settings icon
share icon
Întrebare

De ce a trimis Dumnezeu un duh rău să-L chinuie pe Saul?

Răspuns


„Duhul Domnului S-a depărtat de la Saul; și a fost muncit de un duh rău, care venea de la Domnul." (1 Samuel 16.14) Acest lucru e menționat și în 1 Samuel 16.15-16, 23, 18.10 și 19.9. Dumnezeu a trimis un „duh rău" demonic să-l chinuie pe Saul. Saul nu L-a ascultat fățiș pe Dumnezeu de două ori (1 Samuel 13.1-14, 15.1-35). Prin urmare, Dumnezeu Și-a luat Duhul de la Saul și i-a permis unui duh rău să-l chinuie. Probabil că Satan și demonii au vrut întotdeauna să-l atace pe Saul, iar acum Dumnezeu pur și simplu le-a dat permisiunea să facă acest lucru.

Aceasta duce la o întrebare corelată – trimite Dumnezeu duhuri rele să-i chinuie pe oameni în ziua de azi? Există exemple de indivizi în Noul Testament care au fost dați pe mâna Satanei sau a demonilor ca pedeapsă. Dumnezeu a permis ca Anania și Safira să fie umpluți de duhul lui Satan ca avertizare și ca exemplu pentru Biserica Primară (Fapte 5.1-11). Un om din Biserica din Corint comitea incest și curvie, și Dumnezeu i-a îndrumat pe lideri să-l „dea pe mâna Satanei", pentru a-i fi distrusă natura păcătoasă și a-i fi salvat sufletul (1 Corinteni 5.1-5). Domnul Isus a fost dus de Duhul în pustiu să fie încercat și testat de Diavolul (Matei 4.1-11). De asemenea, Dumnezeu i-a permis unui sol al Satanei să-l chinuie pe apostolul Pavel, ca să învețe să depindă de harul și de puterea lui Dumnezeu și să nu se îngâmfe datorită abundenței de adevăr spiritual care i-a fost dat (2 Corinteni 12.7).

Dacă Dumnezeu le permite duhurilor rele să-i chinuie pe oameni astăzi, face acest lucru având ca scop binele nostru și gloria Sa (Romani 8.28). Chiar dacă demonii sunt răi, ei se află sub controlul suveran al lui Dumnezeu. La fel ca în cazul lui Iov, Satan și minionii lui pot face numai ceea ce Dumnezeu le îngăduie să facă (Iov 1.12, 2.6). Ei nu acționează niciodată independent de voia și scopul suverane și perfecte ale lui Dumnezeu. Dacă credincioșii suspectează că sunt chinuiți de forțe demonice, primul răspuns e să se pocăiască de orice păcat cunoscut. Apoi trebuie să cerem înțelepciune să înțelegem ce trebuie să învățăm din acea situație. Apoi trebuie să ne supunem oricărui lucru pe care Dumnezeu îl îngăduie în viața noastră, încrezându-ne că va avea ca rezultat creșterea credinței noastre și gloria lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce a trimis Dumnezeu un duh rău să-L chinuie pe Saul?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries