settings icon
share icon
Întrebare

Va exista o a doua șansă de mântuire după Răpire?

Răspuns


Unii dintre cei care interpretează Biblia cred că nu va mai exista nicio șansă de mântuire după Răpire. Totuși, nu există niciun loc în Biblie care să spună acest lucru sau măcar să îl indice. Mulți oameni vor veni la Cristos în timpul Necazului. Cei 144.000 de martori evrei (Apocalipsa 7.4) sunt credincioși evrei. Dacă nimeni nu mai poate veni la Cristos în timpul Necazului, atunci de ce există oameni decapitați pentru credința lor (Apocalipsa 20.4)? Niciun pasaj din Scriptură nu aduce argument împotriva faptului că oamenii ar avea șansa de a fi mântuiți după Răpire. Multe pasaje indică tocmai opusul.

Un alt punct de vedere este că aceia care aud Evanghelia și o resping înainte de Răpire nu pot fi mântuiți. Prin urmare, cei mântuiți din timpul Necazului sunt aceia care nu au mai auzit Evanghelia înainte de Răpire. Textul „doveditor" pentru acest punct de vedere este 2 Tesaloniceni 2.9-11, care spune că Anticristul va face minuni, ca să-i înșele pe „cei care sunt pe calea pierzării" și că Însuși Dumnezeu le va „trimite o lucrare de rătăcire", ca să dovedească necredința lor. Motivul dat este că „n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți" (versetul 10). Într-adevăr, aceia care sunt împietriți față de Evanghelie înainte de Răpire e foarte posibil să rămână așa. Şi Anticrist îi va amăgi pe mulți (Matei 24.5). Dar aceia care „n-au primit dragostea adevărului" nu este în mod necesar o referire la oamenii care au auzit Evanghelia înainte de Răpire. Poate fi vorba despre oricine respinge cu totul mântuirea lui Dumnezeu, în orice vreme. Așadar, nu există dovadă clară scripturală pentru susținerea acestui punct de vedere.

Apocalipsa 6.9-11 vorbește despre cei martirizați în timpul Necazului „din pricina Cuvântului lui Dumnezeu și din pricina mărturisirii pe care o ținuseră". Acești martiri vor interpreta în mod corect ceea ce vor vedea în timpul Necazului și vor crede ei înșiși Evanghelia și îi vor chema și pe alții să se pocăiască și să creadă. Anticristul și cei care îl vor urma nu vor tolera evanghelizarea lor și îi vor omorî. Toți acești martiri sunt oameni care au fost în viață înainte de Răpire, dar care nu au devenit credincioși decât după aceea. Prin urmare, trebuie să existe șansa de a veni la Cristos prin credință după Răpire.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Va exista o a doua șansă de mântuire după Răpire?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries