settings icon
share icon
Întrebare

Ce este Desposyni / Rex Deus?

Răspuns


Desposyni este un nume dat rudelor de sânge ale lui Isus prin mama Sa, Maria. Unii consideră că aceștia au avut un rol important în conducerea Bisericii în anii de formare a acesteia până în secolul al IV-lea, moment în care referirile la Desposyni par să fi dispărut. Mulți atribuie acest lucru persecuțiilor violente împotriva creștinilor evrei, Desposyni în special. Există unii care cred că Isus Hristos S-a căsătorit cu Maria Magdalena și a avut copii cu ea, care sunt numiți și ei Desposyni. Se crede că această dinastie există și astăzi și a jucat un rol important în guvernarea mondială și în conducerea religioasă.

Rex Deus își atribuie, de asemenea, descendența din presupusa căsătorie dintre Isus și Maria, dar se întoarce și la regele David și, chiar mai departe, la marele preot Aaron, fratele lui Moise. Potrivit teoreticienilor, Rex Deus și-au păstrat puritatea liniei de sânge de-a lungul ultimelor câteva mii de ani și se presupune că sunt custozii "adevăratelor" secrete ale iudaismului și creștinismului.

Desposyni, ca fiind descendenți de sânge ai Mariei, mama lui Isus, sunt un fapt istoric. Ei sunt menționați în documentele istorice până în secolul al IV-lea d.Hr. Cu toate acestea, afirmațiile conform cărora Isus S-ar fi căsătorit cu Maria Magdalena și ar fi avut copii cu ea sunt în mod clar neadevărate și ar trebui să fie imediat respinse. Nicăieri în Scriptură nu se afirmă că Isus Și-a luat o soție, cu atât mai puțin că aceasta ar fi fost Maria Magdalena. Nici măcar nu se poate insinua acest lucru folosind textul biblic. Fiecare mențiune a Mariei Magdalena în Scriptură infirmă orice presupunere că a existat o relație sexuală intimă între ea și Isus. Acest punct de vedere întortocheat nu poate fi susținut nici măcar de evangheliile necanonice care fac referire la Maria Magdalena, cum ar fi Evanghelia lui Toma, Evanghelia lui Petru sau chiar Evanghelia Mariei.

Căsătoria lui Isus cu Maria Magdalena este doar o farsă inventată de om, un instrument creat pentru a promova activitatea cercetătorilor marginali și a adepților teoriei conspirației. Ideile din spatele Desposyni și Rex Deus se nasc din înclinația omenirii de a rezolva misterul și de a expune necunoscutul. Sentimentul lor este că trebuie să existe o explicație pentru tot ceea ce se întâmplă în istoria lumii, iar ceea ce este necunoscut nu este suficient. Astfel, teoriile sunt create prin răstălmăcirea faptelor istorice. Farsele sunt introduse ca adevăr, iar câțiva se agață de acest "adevăr" și îl duc la nivelul următor în încercarea de a expune misterul și a evidenția anumite "chichițe". Secretele conțin cunoaștere, iar cunoașterea înseamnă putere și vor fi mereu și mereu incitante. Noi, cei care suntem credincioși, înțelegem însă că există un singur Adevăr după care sunt judecate toate misterele, și acesta este însuși Cuvântul lui Dumnezeu (2 Timotei 3:16-17).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este Desposyni / Rex Deus?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries