settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre depresie? Cum poate un creştin să depăşească perioada de depresie?

Răspuns


Depresia este o stare ce are o largă răspândire, afectând milioane de oameni, atât creştini cât şi necreştini. Cei care suferă de depresie pot experimenta sentimente intense de tristeţe, mânie, disperare, oboseală, şi o varietate de alte simptome. Ei pot începe să se simtă inutili şi să aibă tendinţe de sinucidere, pierzându-şi interesul pentru diverse lucruri sau oameni de care cândva se bucurau. Depresia este adeseori declanşată de circumstanţele vieţii, cum ar fi pierderea slujbei, moartea unei persoane dragi, divorţul, sau probleme psihice cum ar fi abuzul sau stima de sine scăzută.

Biblia ne spune să fim plini de bucurie şi laudă (Filipeni 4:4; Romani 15:11), aşa că se pare că Dumnezeu a intenţionat ca noi să trăim vieţi pline de bucurie. Acesta nu este un lucru uşor de făcut pentru cineva care suferă din diverse cauze ale depresiei, dar poate fi remediat prin utilizarea darurilor date de Dumnezeu, cum ar fi rugăciunea, studiu biblic şi aplicarea adevărurilor învăţate, grupuri de suport, grupuri de casă, părtăşie cu alţi credincioşi, mărturisire, iertare, şi consiliere. Este nevoie ca noi să depunem un efort conştient pentru a nu fi absorbiţi de noi înşine, ci mai degrabă să ne îndreptăm atenţia şi efortul în afară. Sentimentele de depresie pot fi adesea rezolvate când cel afectat işi mută atenţia de la el insuşi la Hristos şi asupra altora.

Depresia clinică este natură fizică care trebuie diagnosticată de un specialist. Nu este cauzată de circumstanţele nefericite ale vieţii, şi nici simptomele nu pot fi alinate prin voinţa cuiva. Contrar părerilor unora din comunitatea creştină, depresia clinică nu este întotdeauna cauzată de păcat. Depresia poate fi uneori o tulburare care necesită tratament medicamentos şi/sau consiliere. Bine înţeles, Dumnezeu poate vindeca orice boală sau tulburare. Totuşi, în unele cazuri, să mergi la doctor pentru depresie nu este diferit de a merge la doctor pentru o leziune.

Există câteva lucruri pe care le pot face cei care suferă de depresie pentru a-şi alina starea de anxietate. Ar trebui să se asigure că stau în Cuvânt, chiar şi atunci când simt că nu pot face asta. Emoţiile ne pot conduce pe un drum greşit, dar Cuvântul lui Dumnezeu stă ferm şi neschimbat. Trebuie să ne menţinem puternic credinţa în Dumnezeu, şi chiar să stăm şi mai aproape de El când trecem prin încercări şi ispite. Biblia ne spune că Dumnezeu nu va permite niciodată în viaţa noastră ispite mai mari decât putem duce (1 Corinteni 10:13). Deşi a fi deprimat nu este un păcat, totuşi o persoană este responsabilă de modul în care răspunde la situaţia sa nefericită, inclusiv să apeleze la ajutorul medical de care are nevoie. "Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui" (Evrei 13:15).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre depresie? Cum poate un creştin să depăşească perioada de depresie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries