settings icon
share icon
Întrebare

Ce este demonologia creștină?

Răspuns


Demonologia este studiul despre demoni. Demonologia creștină este studiul cu privire la ce ne învață Biblia despre demoni. În legătură strânsă cu angelologia, demonologia creștină ne învață despre demoni, ce sunt ei și în ce fel ne atacă. Satan și demonii lui sunt îngeri căzuți, ființe personale reale care duc război împotriva lui Dumnezeu, a sfinților îngeri și împotriva omenirii. Demonologia creștină ne ajută să fim conștienți de Satan, de acoliții lui și de planurile lor nelegiuite. Iată câteva chestiuni importante din demonologia creștină:

Ce spune Biblia despre demoni? Biblia ne arată că demonii sunt îngeri căzuți – îngeri care, împreună cu Satan, s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu. Satan și demonii lui acum doresc să-i înșele și să-i distrugă pe toți aceia care Îl urmează pe Dumnezeu și I se închină.

Cum, de ce și când a căzut Satan din cer? Satan a căzut din cer din pricina păcatului mândriei, care a dus la răzvrătirea lui împotriva lui Dumnezeu. Timpul efectiv al căderii lui nu e menționat în Biblie. E posibil să se fi întâmplat în afara timpului pe care îl cunoaștem, adică înainte de crearea timpului și a spațiului.

De ce le-a permis Dumnezeu unor îngeri să păcătuiască? Îngerii care au căzut și au devenit demoni au avut de făcut o alegere din voință liberă – Dumnezeu nu a forțat și nu a încurajat pe niciun înger să păcătuiască. Ei au păcătuit din propria lor voință liberă și, prin urmare, sunt vrednici de mânia veșnică a lui Dumnezeu.

Pot fi creștinii posedați de demoni? Credem cu tărie că un creștin nu poate fi posedat de un demon. Credem că este o deosebire între a fi posedat de un demon și a fi apăsat sau influențat de un demon.

Există în ziua de azi în lume o activitate a spiritelor demonice? Având în vedere faptul că Satan „dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită" (1 Petru 5.8) și că el nu este omniprezent, e logic să ne gândim că își va trimite demonii să-i facă lucrarea în această lume.

Cine sau ce erau Nefilimii? Nefilimii („cei căzuți, uriași") erau urmașii rezultați din relațiile sexuale dintre fiii lui Dumnezeu și fetele oamenilor, lucru menționat în Genesa 6.1-4. Există multă dezbatere cu privire la identitatea „fiilor lui Dumnezeu".

Mulți oameni cred că Satan și demonii lui sunt doar personificări ale răului. Demonologia creștină ne ajută să înțelegem natura dușmanului nostru spiritual. Ea ne învață cum să ne împotrivim și să-l biruim pe Diavol și ispitele lui. Laudă Domnului pentru biruința asupra întunericului prin Domnul nostru Isus Cristos! Cu toate că creștinul nu trebuie să fie obsedat de demonologie, o înțelegere clară a demonologiei ne va potoli temerile, ne va menține veghetori și ne va aminti să stăm aproape de Domnul nostru Isus Cristos. Noi Îl avem pe Duhul Sfânt care locuiește în inima noastră și „Cel ce este în noi este mai mare decât cel ce este în lume" (1 Ioan 4.4).

Un verset-cheie legat de demonologia creștină este 2 Corinteni 11.14-15: „Și nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. Nu este mare lucru dar dacă și slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârșitul lor va fi după faptele lor."

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este demonologia creștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries