settings icon
share icon
Întrebare

Care este semnificația spirituală a unei experiențe déjà vu?

Răspuns


Termenul déjà vu este un termen francez inventat de un cercetător în psihologie francez pe nume Émile Boirac. Déjà vu înseamnă "deja văzut" și se mai numește și "paramnezie". Acesta descrie sentimentul de a fi experimentat deja o situație. Atunci când experimentează un déjà vu, o persoană este lovită de sentimente de familiaritate și de uimire, ceea ce o poate face să simtă că situația s-a mai întâmplat cu adevărat înainte.

Aproximativ două treimi dintre adulți susțin că au avut o experiență de déjà vu. Experiențele déjà vu au fost legate de afecțiuni medicale, cum ar fi schizofrenia, epilepsia și anxietatea. Nimeni nu știe cu adevărat ce cauzează aceste episoade, deși psihologii au venit și ei cu teorii precum stresul și conflictele interne ascunse. Unii cred că déjà vu este amintirea unor vise uitate anterior. Alții îl asociază cu abilități psihice, profeții sau experiențe din viețile trecute.

O experiență de déjà vu ar putea fi rezultatul faptului că Dumnezeu i-a dezvăluit anumite lucruri unei persoane înainte ca evenimentul să aibă loc, dar experiența ar putea fi, de asemenea, pur și simplu rezultatul a ceva care se întâmplă și care este foarte asemănător cu un eveniment din trecut. Evenimentul declanșează amintirea, provocând un sentiment "straniu" de familiaritate. Mai degrabă decât să fie o problemă spirituală, déjà vu-ul este probabil o problemă fizică simplă și inofensivă.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este semnificația spirituală a unei experiențe déjà vu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries