settings icon
share icon
Întrebare

Ce e pofta? Ce spune Biblia despre poftă?

Răspuns


Definiția pe care o oferă dicționarul pentru poftă este „1) tânjire sexuală intensă sau nestăpânită sau 2) o dorință sau o tânjire copleșitoare". Biblia vorbește despre poftă în câteva feluri. Exodul 20.14, 17: „Să nu preacurvești. ... Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău." sau Matei 5.28: „Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a și preacurvit cu ea în inima lui." Și Iov 31.11-12: „Căci aceasta [Dacă mi-a fost amăgită inima de vreo femeie, dacă am pândit la ușa aproapelui meu – v. 9] ar fi fost o nelegiuire, o fărădelege vrednică să fie pedepsită de judecători, un foc care mistuie până la nimicire și care mi-ar fi prăpădit toată bogăția."

Pofta are ca scop central să-și facă pe plac și duce adesea la acțiuni necurate, ca să-și împlinească dorința fără să țină cont de consecințe. Pofta are de-a face cu posesiunea și lăcomia. Credința creștină are de-a face cu lepădarea de sine și e marcată de o trăire sfântă (Romani 6.19, 12.1-2, 1 Corinteni 1.2, 30, 6.19-20, Efeseni 1.4, 4.24, Coloseni 3.12, 1 Tesaloniceni 4.3-8, 5.23, 2 Timotei 1.9, Evrei 12.14, 1 Petru 1.15-16). Scopul fiecărui om care și-a pus încrederea în Isus Cristos este să devină din ce în ce mai mult asemenea Lui în fiecare zi. Aceasta înseamnă lepădarea felului vechi de trăire, în care păcatul era în control, și conformarea gândurilor și acțiunilor cu standardul arătat în Scriptură. Pofta e în opoziție cu acest ideal.

Nimeni nu va fi niciodată perfect și nu va ajunge să nu aibă niciun păcat câtă vreme se află încă pe pământ, însă acesta e țelul pentru care ne luptăm. Biblia face o afirmație hotărâtă cu privire la acest lucru în 1 Tesaloniceni 4.7-8: „Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințire. De aceea, cine nesocotește aceste învățături nesocotește nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat și Duhul Său cel Sfânt." Dacă pofta nu ți-a prins încă inima și mintea, pregătește-te printr-o viață trăită fără prihană să combați tentația poftei. Dacă te lupți în prezent cu pofta, e timpul să-I mărturisești lui Dumnezeu păcatul tău și să-I ceri să intervină în viața ta, ca sfințenia să marcheze și viața ta.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce e pofta? Ce spune Biblia despre poftă?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries