settings icon
share icon
Întrebare

Ce este de ce să crezi în Dumnezeu?

Răspuns


Credința în Dumnezeu este cea mai elementară dintre toate considerațiile umane. Recunoașterea Creatorului tău este de temelie pentru a afla mai multe despre El. Fără să crezi în Dumnezeu e imposibil să-I fii plăcut sau să vii la El (Evrei 11.6) Oamenii sunt înconjurați cu dovezi ale existenței lui Dumnezeu și numai prin împietrirea din cauza păcatului oamenii resping aceste dovezi (Romani 1.18-23). E o nebunie să nu crezi în Dumnezeu (Psalmul 14.1).

Sunt două opțiuni pe care le avem în viață. În primul rând avem opțiunea de a ne încrede în rațiunea limitată a omului. Rațiunea umană a produs diverse filosofii, numeroasele religii și „ism-e” ale lumii, diverse culte și alte idei și concepte despre lume și viață. O caracteristică-cheie a rațiunii umane este că nu durează în timp, pentru că nici omul nu rămâne în timp. De asemenea, e limitată de cunoașterea limitată a omului; nu suntem atât de înțelepți precum credem că suntem (1 Corinteni 1.20). Rațiunea umană începe și se termină cu omul. Oamenii trăiesc într-o cutie a timpului fără ieșire. Omul se naște, crește și se maturizează, are un impact asupra lumii și în cele din urmă moare. Atât este pentru el, vorbind din punct de vedere natural. Alegerea de a trăi după rațiune te face să ajungi cântărit în balanță și găsit ușor. Dacă un om se gândește obiectiv să trăiască o astfel de viață, ar trebuie să-l facă să se gândească la a doua opțiune.

Cea de-a doua opțiune pe care o avem este de a accepta revelația lui Dumnezeu din Biblie. Să „nu te bizui pe înțelepciunea ta” (Proverbe 3.5). Bineînțeles, pentru a recunoaște că Biblia este de la Dumnezeu, trebuie în primul rând să-L recunoști pe Dumnezeu. Credința în Dumnezeul Bibliei nu neagă folosirea rațiunii, în schimb, atunci când Îl căutăm pe Dumnezeu, El ne deschide ochii (Psalmul 119.18), ne luminează înțelegerea (Efeseni 1.18) și ne dă înțelepciune (Proverbele 8).

Credința în Dumnezeu e susținută de dovezile în favoarea existenței lui Dumnezeu care sunt ușor disponibile. Întreaga creație poartă fără cuvinte mărturia existenței unui Creator (Psalmul 19.1-4). Cartea lui Dumnezeu, Biblia, își stabilește propria validitate și acuratețe istorică. De exemplu, gândește-te la profețiile din Vechiul Testament privitoare la prima venire a lui Cristos. Mica 5.2 afirmă că Cristos urma să Se nască în Betleemul din Iudeea. Mica a făcut această profeție în jurul anului 700 î.Cr. Unde S-a născut Cristos cu câteva secole mai târziu? În Betleemul din Iudeea, exact așa cum a prevestit Mica (Luca 2.1-20, Matei 2.1-12).

În Science Speaks (Știința vorbește, n.tr.) (p. 100-107), Peter Stoner a arătat că coincidența în Scriptura profetică e înlăturată de știința probabilității. Folosind legile probabilității cu referire la opt profeții privitoare la Cristos, Stoner a găsit că șansa ca vreun om să împlinească toate cele opt profeții este 1 din 10 la puterea a șaptesprezecea. Aceasta ar fi 1 șansă din 100.000.000.000.000.000. Și aceasta doar luând în considerare opt profeții; Isus a împlinit mult mai multe. Nu există nicio îndoială că acuratețea și caracterul demn de încredere al Bibliei sunt dovedite de profeție.

Citind Biblia, descoperim că Dumnezeu e etern, sfânt, personal, plin de har și iubitor. Dumnezeu a deschis cutia timpului prin întruparea Fiului Său, Domnul Isus Cristos. Acțiunea plină de dragoste a lui Dumnezeu nu se ciocnește cu rațiunea umană, ci oferă iluminare pentru ea, ca omul să poată începe să înțeleagă că are nevoie de iertare și de viața veșnică prin Fiul lui Dumnezeu.

Bineînțeles, Îl poți respinge pe Dumnezeul Bibliei, și mulți fac acest lucru. Oamenii pot respinge ceea ce a făcut Isus Cristos pentru ei. A-L respinge pe Cristos înseamnă să-L respingi pe Dumnezeu (Ioan 10.30). Ce vei face tu? Vei trăi după rațiunea umană limitată și deficientă? Sau Îl vei recunoaște pe Creatorul tău și vei accepta revelația lui Dumnezeu din Biblie? „Nu te socoti singur înțelept; teme-te de Domnul și abate-te de la rău! Aceasta va aduce sănătate trupului tău și răcorire oaselor tale.” (Proverbele 3.7-8)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este de ce să crezi în Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries