settings icon
share icon
Întrebare

De ce mor oamenii?

Răspuns


Oamenii mor din cauza a ceea ce se numește „păcatul original” – neascultarea lui Adam și a Evei în Grădina Edenului. Dumnezeu l-a avertizat pe primul cuplu că încălcarea legii Lui va avea ca rezultat moartea lor (Genesa 2.17), și acest lucru s-a întâmplat. „Plata păcatului este moartea.” (Romani 6.23a)

Adam și Eva au fost meniți să locuiască cu Dumnezeu pentru totdeauna, astfel că probabil nici nu știau ce înseamnă să „mori”. Din nefericire, la un moment dat în veșnicia trecută, păcatul a invadat tărâmul ceresc al îngerilor și Satan a ispitit-o pe Eva și ea a căzut în păcat. Eva i-a dat din fruct soțului ei și el a urmat-o în păcat. Acel păcat a adus în lume moartea, și omenirea s-a separat de Sursa vieții.

De atunci, fiecare om care se naște din femeie cu aportul bărbatului produce descendenți păcătoși. Această natură păcătoasă aduce cu ea moartea. „De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume și prin păcat a intrat moartea, și astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toți au păcătuit…” (Romani 5.12)

Genesa 3 descrie blestemul pe care l-a pronunțat Dumnezeu asupra lumii. Blestemul a inclus aceste cuvinte adresate lui Adam: „Te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci țărână ești și în țărână te vei întoarce.” (Genesa 3.19) Despre moartea fizică a trupului a vorbit Dumnezeu aici. Moartea fizică nu a avut loc imediat pentru Adam și Eva, dar, datorită păcatului lor, animale inocente au murit (Genesa 3.21).

Celălalt tip de moarte pe care l-a adus păcatul lui Adam și al Evei a fost moartea spirituală – duhul lor a fost despărțit de Duhul lui Dumnezeu; părtășia lor s-a întrerupt. Moartea spirituală a avut loc imediat după ce au luat din fructul interzis și s-au umplut de teamă și rușine (Genesa 3.10). Moartea spirituală, la fel ca moartea fizică, a fost dată mai departe descendenților lor (Efeseni 2.1).

De la Adam încoace, rasa umană trudește sub „legea păcatului și a morții” (Romani 8.2). În bunătatea Lui, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său să abolească legea păcatului și moartea și să instaureze „legea Duhului de viață” (Romani 8.2). 1 Corinteni 15.20-26 afirmă: „Dar acum, Cristos a înviat din morți, pârga celor adormiți. Căci dacă moartea a venit prin om, tot prin om a venit și învierea morților. Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Cristos … Vrăjmașul cel din urmă care va fi nimicit va fi moartea.”

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce mor oamenii?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries