settings icon
share icon
Întrebare

Mai pot să se manifeste darurile Duhului Sfânt în miracole astăzi?

Răspuns


În primul rând, este important să recunoaştem că aceasta nu este totuşi o întrebare care să pună la îndoială faptul că Dumnezeu săvârşeşte încă minuni în zilele noastre. Ar fi o nebunie dar şi lipsit de fundament biblic să spunem că Dumnezeu nu însănătoşeşte oamenii, că El nu vorbeşte oamenilor şi că El nu face semne şi lucruri miraculoase în zilele noastre. Întrebarea noastră se referă la posibilitatea ca darurile miraculoase ale Duhului Sfânt, aşa cum sunt ele descrise în 1 Corinteni capitolele 12-14 se manifestă încă în mod activ în biserica zilelor noastre. De asemenea, aceasta nu trebuie înţeleasă ca pe o întrebare cu privire la faptul că Duhul Sfânt poate sau nu să dea cuiva un dar care să se manifeste în mod miraculos. Dincolo de toate acestea, noi recunoaştem pe deplin faptul că Duhul Sfânt este complet liber în a dispune de darurile spirituale în conformitate cu voia Lui (1 Corinteni 12:7-11).

În cartea Faptelor Apostolilor, dar şi în Epistole, cea mai mare parte a minunilor au fost săvârşite de către apostoli şi ajutoarele acestora. 2 Corinteni 12:12 ne aduce şi motivaţia pentru aceasta: "Semnele unui apostol le-aţi avut printre voi în toată răbdarea, prin semne, puteri şi minuni care au fost făcute între voi." Dacă orice credincios în Hristos ar fi fost echipat cu abilitatea de a face semne şi minuni nu s-ar mai fi putut face distinctia între aceştia şi apostoli. Faptele Apostolilor 2:22 ne spun că Iisus a fost “adeverit” prin “minunile, semnele şi lucrările pline de putere". Tot astfel apostolii au fost “marcaţi” ca mesageri autentici ai lui Dumnezeu prin minunile pe care ei le-au putut face. Faptele Apostolilor 14:3 arată cum mesajul Evangheliei era “confirmat” prin minunile pe care Pavel şi Barnaba le făceau.

1 Corinteni capitolele 12-14 se ocupă în principal cu darurile Duhului Sfânt. Se pare că acest text indică aceea că creştinii “obişnuiţi” au primit uneori daruri spirituale manifestate prin minuni (12:8-10; 28-30). Nu se spune însă cât de des se întâmpla acest lucru. Din ceea ce vedem în aceste pasaje, prin aceea că apostolii au fost “identificaţi” prin semne şi minuni, s-ar părea că darurile spirituale manifestate prin minuni au fost date numai în cazuri excepţionale creştinilor obişnuiţi. În afara apostolilor şi a persoanelor apropiate acestora, Noul Testament nu prezintă nicăieri în mod specific alte persoane care să practice daruri spirituale manifestate prin minuni.

De asemenea, este important să realizăm că biserica primară nu dispunea de întreaga Biblie, aşa cum este cazul astăzi (2 Timotei 3:16-17). Prin urmare, darurile profeţiei, cunoaşterii, înţelepciunii etc. erau necesare astfel încât creştinii primari să cunoască ceea ce Dumnezeu voia ca ei să facă. Darul profeţiei le-a permis credincioşilor să comunice noul adevăr şi noua revelaţie de la Dumnezeu. În zilele noastre, revelaţia lui Dumnezeu este completă în Biblie, astfel încât darurile folosite iniţial în descoperirea mesajului lui Dumnezeu nemaifiind necesare, sau cel puţin nu la nivelul la care au fost utilizate în Noul Testament.

Cu toate acestea, Dumnezeu însănătoşeşte în fiecare zi unii oameni în mod cu totul miraculos. Dumnezeu încă ne vorbeşte astăzi, fie cu voce care poate fi auzită, fie prin conştiinţa noastră, fie prin impresii şi sentimente, însă cel mai mult prin Biblie. Dumnezeu face în continuare miracole şi semne extraordinare, uneori şi prin intermediul creştinilor. Totuşi, ceea ce tocmai am descris nu sunt în mod necesar daruri spirituale manifestate prin minuni. Scopul principal al darurilor spirituale manifestate prin minuni a fost să demonstreze că Evanghelia era adevărată şi să confirme că apostolii erau mesagerii adevăraţi ai lui Dumnezeu. Biblia nu spune niciunde faptul că manifestarea acestor daruri a încetat, însă precizează motivaţiile pentru care acestea nu ar mai fi necesare în zilele noastre.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Mai pot să se manifeste darurile Duhului Sfânt în miracole astăzi?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries