settings icon
share icon
Întrebare

Ce este darul spiritual al milei?

Răspuns


În Predica de pe munte a lui Isus, una dintre Fericiri e „Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!" (Matei 5.7) Mila e ceea ce exprimăm când suntem călăuziți de Dumnezeu să manifestăm compasiune în atitudinile, în cuvintele și în acțiunile noastre. E mai mult decât să simți simpatie față de cineva; e dragoste în acțiune. Mila dorește să răspundă imediat la nevoile altora și să aline suferința, singurătatea și întristarea. Mila se adresează crizelor fizice, emoționale, financiare sau spirituale cu slujire generoasă, cu sacrificiu de sine. Mila e apărătoarea celor de jos, săraci, exploatați și uitați și adesea acționează de partea lor.

Un bun exemplu de milă se găsește în Matei 20.29-34: „Când au ieșit din Ierihon, o mare gloată a mers după Isus. Și doi orbi ședeau lângă drum. Ei au auzit că trece Isus și au început să strige: «Ai milă de noi, Doamne, Fiul lui David!» Gloata îi certa să tacă. Dar ei mai tare strigau: «Ai milă de noi, Doamne, Fiul lui David!» Isus S-a oprit, i-a chemat și le-a zis: «Ce vreți să vă fac?» «Doamne», I-au zis ei, «să ni se deschidă ochii!» Lui Isus I s-a făcut milă de ei, S-a atins de ochii lor și îndată orbii și-au căpătat vederea și au mers după El." Observă că orbii au asociat mila nu cu un sentiment, ci cu o acțiune. Problema lor fizică era că nu puteau vedea, astfel că pentru ei actul milei a fost intervenția lui Cristos de a le restaura vederea. Mila e mai mult decât un sentiment; e urmată întotdeauna de o acțiune.

Acest dar are o aplicație practică de slujire activă, cât și responsabilitatea de a face acest lucru cu inimă largă (Romani 12.8). Mai mult, suntem chemați să manifestăm milă. În Matei 25.40, Isus spune că „ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut". Matei 5.7 le promite milă celor care manifestă milă față de alții. Ca păcătoși morți și orbi din punct de vedere spiritual, nu suntem într-o stare mai bună decât cei doi oameni orbi din Matei 20. La fel cum aceștia erau cu totul dependenți de compasiunea lui Cristos de a le restaura vederea, și noi suntem dependenți de El să „ne arate bunătatea și să ne dea mântuirea Lui" (Psalmul 85.7). Înțelegerea de temelie că speranța noastră depinde numai de mila lui Cristos, nu de vreun merit al nostru, trebuie să ne inspire să urmăm exemplul lui Cristos de slujire cu compasiune și să manifestăm milă față de alții, așa cum a fost manifestată față de noi.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este darul spiritual al milei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries