settings icon
share icon
Întrebare

Ce este darul spiritual al credinței?

Răspuns


Darul spiritual al credinței se găsește în lista de daruri spirituale din 1 Corinteni 12. Versetul 9 spune că unora li se dă darul credinței, dar acest dar nu e explicat în mod special. Tuturor credincioșilor li s-a dat credința mântuitoare de către Dumnezeu, ca singur mijloc al mântuirii (Efeseni 2.8-9), dar nu tuturor credincioșilor le-a fost dat darul spiritual al credinței. La fel ca toate darurile Duhului Sfânt, darul spiritual al credinței a fost dat pentru „binele comun", adică pentru edificarea Trupului lui Cristos. (1 Corinteni 12.7).

Darul credinței poate fi definit ca fiind darul special prin care Duhul Sfânt le dă creștinilor o încredere extraordinară în promisiunile, puterea și prezența lui Dumnezeu, astfel încât să stea pe poziție pentru viitorul lucrării lui Dumnezeu în Biserică. Darul spiritual al credinței e manifestat de cineva care are o încredere puternică și neclintită în Dumnezeu, în Cuvântul și în promisiunile Lui. Ca exemple de oameni cu darul credinței sunt cei amintiți în Evrei capitolul 11. Acest capitol, numit adesea „galeria credinței", îi descrie pe cei a căror credință a fost extraordinară, capacitându-i să facă lucruri ieșite din comun, superumane. Aici îl vedem pe Noe, care a petrecut 120 de ani construind o arcă imensă când, până la acea vreme, ploaia era nonexistentă, și pe Avraam, care a crezut că va avea un copil când capacitatea naturală a soției lui de a face acest lucru se încheiase. Fără darul special al credinței din partea lui Dumnezeu, astfel de lucruri ar fi fost imposibile.

Așa cum se întâmplă cu toate darurile spirituale, darul credinței le este dat unor creștini care apoi îl folosesc spre zidirea altora din Trupul lui Cristos. Cei care au darul credinței îi inspiră pe ceilalți credincioși prin faptul că manifestă o încredere naturală în Dumnezeu care se arată în tot ceea ce spun și fac. Oamenii deosebit de plini de credință dau dovadă de evlavie îmbrăcată în smerenie și de o bazare pe promisiunile lui Dumnezeu, adesea în așa măsură încât sunt cunoscuți ca fiind pur și simplu neînfricați și plini de zel. Sunt atât de convinși că toate obstacolele în calea Evangheliei și a scopurilor lui Dumnezeu vor fi biruite și atât de plini de încredere că Dumnezeu va asigura înaintarea cauzei Sale, încât adesea vor face mult mai multe pentru promovarea Împărăției Lui decât cei mai talentați și erudiți predicatori și învățători.

În concluzie, Dumnezeu le dă tuturor creștinilor credința mântuitoare. Darul spiritual al credinței le este dat unora, care apoi manifestă o măsură extraordinară de credință în umblarea lor de creștini și care, prin credința lor, sunt o bucurie și o încurajare pentru alții.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este darul spiritual al credinței?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries