settings icon
share icon
Întrebare

Tocmai mi-am pus credinţa în Iisus...dar ce urmează?

Răspuns


Tocmai mi-am pus credinţa în Iisus...dar ce urmează?

Felicitări! Tocmai ai luat o decizie care îţi va schimba viaţa! Probabil că te întrebi “dar oare de acum ce urmează? Cum să încep această călătorie cu Dumnezeu?” Cei 5 paşi descrişi în cele ce urmează îţi vor arăta direcţia potrivită, conform Bibliei. Dacă te afli în această călătorie şi vei avea întrebări, te rugăm să ne vizitezi la https://www.gotquestions.org/Romana

Daca doriti sa fiti indrumati catre o biserica locala sau daca aveti nevoie de mai multe informatii legate de viata de credinta, ne puteti contacta in Romania la adresa:

Email: contact@magnagratia.org
Internet: www.magnagratia.org

Pasul 1. Fii sigur ca înţelegi mântuirea!

1 Ioan 5:13 ne spune “V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică.” Dumnezeu vrea ca noi să înţelegem că suntem mântuiţi. Dumnezeu vrea ca noi să avem siguranţa că suntem mântuiţi. Hai să vedem împreună câteva dintre aspectele cheie ale mântuirii:

(a) Noi toţi am păcătuit. Toţi am făcut lucruri care i-au displăcut lui Dumnezeu (Romani 3:23).

(b) Ca urmare a păcatului, merităm să fim pedepsiţi cu separarea veşnică de Dumnezeu (Romani 6:23).

(c) Iisus a murit pe cruce pentru a plăti pedepsa pentru păcatele noastre (Romani 5:8; 2 Corinteni 5:21). Iisus a murit în locul nostru, luând asupra Lui pedeapsa pe care noi o meritam. Învierea Lui demonstrează că moartea Sa a fost suficientă pentru plata deplină a păcatelor noastre.

(d) Dumnezeu oferă iertarea şi mântuirea tuturor celor care se încred în Iisus – crezând în moartea Sa ca plată pentru păcatele noastre (Ioan 3:16; Romani 5:1; Romani 8:1).

Acesta este mesajul mântuirii! Dacă te încrezi în Iisus Hristos ca Mântuitor personal, eşti mântuit! Toate păcatele tale sunt iertate iar Dumnezeu îţi promite că nu te va părăsi sau abandona (Romani 8:38-39; Matei 28:20). Ţine minte: mântuirea ta este sigură în Iisus Hristos (Ioan 10:28-29). Odată ce te-ai încrezut numai în Iisus ca Mântuitor al tău personal, poţi fi sigur că vei petrece veşnicia împreună cu Dumnezeu în Rai!

Pasul 2. Găseşte o biserică care oferă învăţături bazate pe Biblie!

Nu pune semnul de echivalenţă între biserică şi o clădire. Biserica o reprezintă de fapt oamenii. Este foarte important ca acei care se încred în Iisus Hristos să aibă părtăşie unii cu alţii. Acesta este unul dintre principalele scopuri ale bisericii. Acum că te încrezi în Iisus Hristos, te încurajăm să îţi găseşti o biserică a cărei învăţătură este bazată pe Biblie în zona ta şi să vorbeşti cu pastorul acesteia. Comunică-i decizia ta de a te încrede în Iisus Hristos.

Un al doilea scop al bisericii este acela de a învăţa pe credincioşi din Biblie. Astfel poţi să înveţi cum să aplici în viaţa ta principiile lui Dumnezeu. Înţelegerea Bibliei este cheia pentru trăirea unei vieţi creştine pline de biruinţă şi putere. 2 Timotei 3:16-17 spune că “toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”

Al treilea scop al bisericii este închinarea. A te închina înseamnă a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a făcut El pentru tine! Dumnezeu ne-a mântuit. El ne iubeşte. El se îngrijeşte de noi. El ne ghidează şi ne călăuzeşte. Cum am putea să nu Îi mulţumim pentru toate acestea? Dumnezeu este sfânt, drept, iubitor, plin de îndurare şi de har. Apocalipsa 4:11 declară, “Vrednic eşti Doamne şi Dumnezeul nostru, să primeşti slava, cinstea şi puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile, şi prin voia Ta stau în fiinţă şi au fost făcute.”

Pasul 3. Pune-ţi deoparte un timp special în fiecare zi pentru a-ţi îndrepta atenţia către Dumnezeu!

Este foarte important pentru noi să petrecem un timp special în fiecare zi concentrându-ne atenţia către Dumnezeu. Unii îi spun acestuia “timp de tăcere.” Alţii îl numesc “timp de părtăşie” întrucât aceasta este o perioadă de timp când noi ne dedicăm lui Dumnezeu. Unii credincioşi preferă să aibă acest timp dimineaţa, în timp ce alţii seara. Practic nu contează cum o să numeşti acest timp sau când o să îl ai rezervat pentru Dumnezeu. Ceea ce contează este ca tu să petreci acest timp cu Dumnezeu în mod sistematic sau regulat. Ce se întâmplă în decursul timpului nostru petrecut cu Dumnezeu în fiecare zi?

(a) Rugăciunea. Rugăciunea este practic o discuţie cu Dumnezeu. Spune-I lui Dumezeu în acest timp care sunt problemele şi îngrijorările tale! Cere-I lui Dumnezeu să îţi dea înţelepciune şi călăuzire. Cere-I să îţi satisfacă nevoile tale. Spune-I lui Dumnezeu cât de mult Îl iubeşti şi cât de mult apreciezi tot ceea ce face El pentru tine. Aceasta înseamnă rugăciunea.

(b) Citirea Bibiei. Dincolo de învăţătura biblică pe care o primeşti în cadrul serviciilor de la biserică, scoala duminicală şi/sau la studiile biblice, ai nevoie să citeşti Biblia personal. Biblia conţine tot ceea ce ai nevoie să ştii pentru a trăi o viaţă creştină de biruinţă. Ea conţine călăuzirea lui Dumnezeu necesară pentru a lua decizii înţelepte, pentru a cunoaşte voia lui Dumnezeu, pentru a şti cum să îţi mărturiseşti credinţa şi altora şi pentru a creşte spiritual. Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu pentru noi. Cu alte cuvinte, Biblia este manualul lui Dumnezeu cu recomandări pentru modul cum ar trebui să trăim astfel încât să fim plăcuţi Lui şi în acelaşi timp să fim multumiţi noi înşine.

Pasul 4. Dezvoltă relaţii cu persoane care te pot ajuta să creşti spiritual!

1 Corinteni 15:33 ne spune: “Nu vă înşelaţi: ‘Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune’ ”. Biblia este plină de avertismente cu privire la influenţa pe care oamenii “răi” o pot avea asupra noastră. Petrecerea timpului cu acele persoane care sunt angajate în activităţi păcătoase ne va conduce şi pe noi să fim tentaţi de aceste activităţi. Caracterul acelor persoane în jurul cărora existăm va încerca să se replice în noi. Iată de ce este atât de important să ne înconjurăm cu persoane care Îl iubesc pe Dumnezeu şi care sunt dedicate Lui.

Încearcă să îţi găseşti unul sau doi prieteni, poate din biserica ta, care te pot ajuta şi încuraja (Evrei 3:13; 10:24). Spune-le prietenilor tăi să îţi ceară să le prezinţi informaţii cu privire la timpul tău de părtăşie zilnică cu Dumnezeu, la activităţile tale şi la umblarea ta cu Dumnezeu. Întreabă-i dacă poţi face acelaşi lucru pentru ei. Aceasta nu înseamnă că va trebui să te desparţi de toţi prietenii tăi care nu Îl cunosc pe Domnul Iisus ca Mântuitor personal. Continuă să le fii prieten şi să îi iubeşti. Fă-i să cunoască faptul că Iisus ţi-a schimbat viaţa şi că nu mai faci toate acele lucruri pe care obişnuiai să le faci în trecut. Cere-I lui Dumnezeu să îţi ofere ocazii de a-L mărturisi pe Iisus prietenilor tăi.

Pasul 5. Botează-te!

Foarte multe persoane au o înţelegere greşită în ceea ce priveşte actul botezului. Cuvântul “botez” înseamnă scufundarea în apă. Botezul este modalitatea biblică de a-ţi proclama în mod public credinţa în Hristos şi angajamentul de a-L urma. Scufundarea în apă ilustrează îngroparea cu Hristos, în timp ce ieşirea din apă simbolizează învierea lui Hristos. Când te vei boteza, te vei identifica practic cu Iisus în moartea, îngroparea şi învierea Sa (Romani 6:3-4).

Botezul nu te mântuie. Botezul nu te spală de păcate. Botezul este doar un pas care exprimă supunerea, o proclamare publică a credinţei tale exclusive în Hristos ca Mântuitor. Botezul este important pentru că este o etapă care arată gradul tău de supunere – declarând public credinţa ta în Hristos şi dedicarea ta pentru El. Dacă eşti gata să te botezi, vorbeşte asta cu un pastor.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Tocmai mi-am pus credinţa în Iisus...dar ce urmează?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries