settings icon
share icon
Întrebare

E cybersexul/sexul la telefon un păcat?

Răspuns


E evident că Biblia nu menționează în niciun loc cybersexul sau sexul la telefon, fiindcă nimic legat de telefon nu era posibil în vremurile Bibliei. Pentru răspunsul la această întrebare contează oarecum dacă oamenii implicați sunt sau nu căsătoriți. În cadrul căsătoriei, cybersexul/sexul la telefon s-ar încadra în principiul „bunei învoieli” din 1 Corinteni 7.5. Pentru mai multe informații, te rugăm să ai în vedere articolul nostru despre ce e permis din punct de vedere sexual în cadrul căsătoriei.

În afara căsătoriei, Cuvântul lui Dumnezeu ne dă câteva principii care se vor aplica cu siguranță cybersexului/sexului la telefon. Filipeni 4.8 ne spune: „Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.” Pe lângă aceasta, sunt multe versete care indică faptul că sexul în afara căsătoriei este păcat (Faptele Apostolilor 15.20, 1 Corinteni 5.1, 6.13, 18, 7.2, 10.8, 2 Corinteni 12.21, Galateni 5.19, Efeseni 5.3, Coloseni 3.5, 1 Tesaloniceni 4.3, Iuda 7). Isus Însuși ne-a învățat că a dori ceva ce e păcătos e, de asemenea, păcătos: „Ați auzit că s-a zis celor din vechime: «Să nu preacurvești.» Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a și preacurvit cu ea în inima lui.” (Matei 5.27-28) Proverbele 23.7 spune: „Căci el este ca unul care își face socotelile în suflet.”

Cybersexul și sexul la telefon înseamnă, în esență, să dorești ceva ce e păcătos (curvie sau preacurvie). Cybersexul și sexul la telefon înseamnă să ai fantezii cu privire la ceea ce este imoral și impur. Sub nicio formă cybersexul și sexul la telefon nu pot fi considerate lucruri vrednice de cinste, drepte, curate, vrednice de iubit, vrednice de primit, fapte bune sau lucruri vrednice de laudă. Cybersexul și sexul la telefon sunt preacurvie virtuală. Înseamnă să ai fantezii pline de poftă la adresa unei persoane și să încurajezi o altă persoană în poftire imorală. Ele duc omul în capcana „fărădelegii crescânde” (Romani 6.19). O persoană imorală în mintea și în dorințele ei va deveni în cele din urmă imorală și în acțiunile ei. Da, în afara căsătoriei, cybersexul și sexul la telefon sunt lucruri păcătoase.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

E cybersexul/sexul la telefon un păcat?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries