settings icon
share icon
Întrebare

Cunoaște Dumnezeu viitorul?

Răspuns


Biblia are întotdeauna o acuratețe deplină, inclusiv conținutul profetic. Gândește-te, de exemplu, la profeția că Cristos Se va naște în Betleemul din Iudeea, cum a fost prezis în Mica 5.2. Mica a rostit această profeție în jurul anului 700 î.Cr. Unde S-a născut Cristos cu șapte secole mai târziu? În Betleemul din Iudeea (Luca 2.1-20, Matei 2.1-12).

Peter Stoner, în Science Speaks (Știința vorbește, n.tr.), a arătat că coincidența în partea profetică a Scripturii e exclusă de știința probabilității. Luând doar opt profeții cu privire la Cristos, Stoner a descoperit că șansa ca vreun om oarecare să poată îndeplini toate cele opt profeții e de 1 din 10 la puterea șaptesprezece. Aceasta ar fi 1 șansă din 100.000.000.000.000.000. Bineînțeles, Isus a îndeplinit mult mai multe decât opt profeții! Nu există îndoială că Biblia are o acuratețe totală în prezicerea viitorului.

De vreme ce Dumnezeu poate prevesti viitorul, cu siguranță cunoaște viitorul. Isaia consemnează aceste cuvinte referitoare la Dumnezeu: „Aduceți-vă aminte de cele petrecute în vremurile străbune, căci Eu sunt Dumnezeu, și nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, și nu este niciunul ca Mine. Eu am vestit de la început ce are să se întâmple și cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: «Hotărârile Mele vor rămâne în picioare și Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea.»" (Isaia 46.9-10) Dumnezeu e singurul care poate de la început să declare cu exactitate sfârșitul.

Dumnezeu e omniscient; știe tot ceea ce e concret și posibil. Dumnezeu e, de asemenea, veșnic (Psalmul 90.2). Ca Dumnezeu veșnic, omniscient, a trăit zilele noastre de ieri, de azi, de mâine, trecutul, prezentul și viitorul. Dumnezeu e Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul (Apocalipsa 21.6).

Mai sunt profeții în Biblie care își așteaptă împlinirea. Pentru că Dumnezeu cunoaște viitorul, putem avea încredere că toate profețiile vor fi în cele din urmă îndeplinite. Evenimentele se petrec în calendarul lui Dumnezeu potrivit cu planul Lui. Știm cine ține în mână viitorul – singurul Dumnezeu adevărat, personal, veșnic și atotcunoscător al Bibliei.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cunoaște Dumnezeu viitorul?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries