settings icon
share icon
Întrebare

Cum arată îngerii?

Răspuns


Îngerii sunt ființe spirituale (Evrei 1.14), așa că nu au niciun aspect în esență fizic. Dar îngerii au capacitatea de a apărea în chip omenesc. Când îngerii li s-au arătat oamenilor în Biblie, ei au semănat cu bărbați obișnuiți. În Genesa 18.1-19, Dumnezeu și doi îngeri s-au arătat ca niște bărbați și au mâncat în fapt o masă împreună cu Avraam. Îngerii apar sub formă de bărbați de multe ori în Biblie (Iosua 5.13-14, Marcu 16.5), dar nu apar niciodată în chip de femei.

În alte dăți, îngerii au apărut nu ca oameni, ci ca ceva provenind din altă lume, și înfățișarea lor era înfricoșătoare pentru cei care i-au întâlnit. Adesea, primele cuvinte rostite de acești îngeri au fost „nu te teme", pentru că reacția obișnuită era o frică excesivă. Cei care păzeau mormântul lui Isus au rămas ca morți atunci când au văzut îngerul Domnului (Matei 28.4). Păstorii din câmp din Luca 2 s-au „înfricoșat foarte tare" când îngerul Domnului li s-a arătat și slava Domnului a strălucit împrejurul lor.

În ceea ce ține de caracteristicile fizice, îngerii sunt uneori descriși ca având aripi. Chipurile de heruvimi de pe chivotul legământului aveau aripi care acopereau capacul ispășirii (Exodul 25.20). În vedenia pe care a avut-o cu tronul cerului, Isaia a văzut serafimi înaripați, fiecare dintre ei având șase aripi (Isaia 6.2). Ezechiel a avut și el vedenii cu îngeri înaripați. Isaia 6.1-2 descrie îngeri care aveau caracteristici omenești – voce, față și picioare. Vocile îngerilor se aud cântând și lăudându-L pe Dumnezeu și în câteva alte pasaje. Una dintre cele mai cuprinzătoare descrieri ale unui înger se găsește în Daniel 10.5-6: „Am ridicat ochii, m-am uitat și iată că acolo stătea un om îmbrăcat în haine de in și încins la mijloc cu un brâu de aur din Ufaz. Trupul lui era ca o piatră de hrisolit, fața îi strălucea ca fulgerul și ochii îi erau niște flăcări ca de foc, dar brațele și picioarele semănau cu niște aramă lustruită și glasul lui tuna ca vuietul unei mari mulțimi." Îngerul de la mormântul lui Isus a fost descris în mod asemănător: „Înfățișarea lui era ca fulgerul, și îmbrăcămintea lui, albă ca zăpada." (Matei 28.3)

Orice înfățișare își iau îngerii, avem motive să credem că sunt extrem de frumoși. Ezechiel ne spune că lui Lucifer i s-a îngâmfat inima, din pricina frumuseții lui. De asemenea, de la ființe cum sunt îngerii, care stau permanent în prezența lui Dumnezeu, se așteaptă să aibă o frumusețe extraordinară, pentru că gloria lui Dumnezeu se reflectă asupra a tot ceea ce este în jurul Lui.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum arată îngerii?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries