settings icon
share icon
Întrebare

Aşteaptă Dumnezeu de la creştini să voteze?

Răspuns


Afirmaţia noastră este că este datoria şi responsabilitatea fiecărui creştin să voteze, şi să voteze pentru conducători care promovează principii creştine. Dumnezeu este în mod sigur în control, dar acest lucru nu înseamnă că noi nu trebuie să facem nimic ca să promovăm voia Sa. Ni se porunceşte să ne rugăm pentru conducători (1 Timotei 2.1-4). Referitor la politică şi conducere, există în Scriptură dovezi ale faptului că uneori Dumnezeu a fost nemulţumit de alegerea conducerii pe care am făcut-o (Osea 8.4). Dovada stăpânirii păcatului asupra lumii este pretutindeni. Mare parte din suferinţa care este la ora actuală în lume se datorează unei conduceri fără frică de Dumnezeu (Proverbele 28.12). Scriptura îi învaţă pe creştini să asculte de autoritatea legală, în afară de cazul în care aceasta contravine poruncilor Domnului (Fapte 5.27-29, Romani 13.1-7). Ca şi creştini născuţi din nou, trebuie să căutăm să alegem conducători care vor fi ei înşişi conduşi de către Creatorul nostru (1 Samuel 12.13-25). Candidaţii sau propunerile care încalcă poruncile Bibliei referitoare la viaţă, familie, căsătorie sau credinţă nu trebuie să aibă niciodată susţinerea noastră (Proverbele 14.34). Creştinii ar trebui întotdeauna să voteze după cum sunt călăuziţi în rugăciune şi în urma studiului Cuvântului Domnului şi a realităţilor variantelor aflate în buletinul de vot.

Creştinii din multe ţări ale lumii sunt asupriţi şi persecutaţi. Ei suferă sub guverne pe care nu pot să le schimbe şi guverne care urăsc credinţa lor şi care îi reduc la tăcere. Aceşti credincioşi predică Evanghelia lui Isus Cristos cu riscul vieţii. În S.U.A., creştinii au fost binecuvântaţi cu dreptul de a vorbi şi de a alege conducătorii pe care îi doresc fără să se teamă pentru familiile lor. În S.U.A., la alegerile recente, aproximativ doi dintre cinci creştini autodeclaraţi au subapreciat acest drept şi nu au votat. Aproximativ unul dintre cinci creştini autodeclaraţi eligibili nici măcar nu sunt înregistraţi pentru vot.

În vremea noastră, mulţi doresc să scoată cu totul Numele şi mesajul lui Cristos din arena publică. Votul este o oportunitate de a promova, de a proteja şi de a păstra o guvernare cu teamă de Dumnezeu. A rata această oportunitate înseamnă a-i lăsa pe cei care vor denigra Numele lui Cristos să îşi îndeplinească planurile în viaţa noastră. Conducătorii pe care îi alegem – sau în legătură cu care nu facem nimic pentru a-i îndepărta – au o influenţă majoră asupra libertăţii noastre. Ei pot alege să protejeze dreptul nostru de a ne închina şi de a răspândi Evanghelia sau pot restricţiona aceste drepturi. Ei pot conduce naţiunea noastră înspre neprihănire sau înspre dezastru moral. Ca şi creştini, trebuie să ne ridicăm şi să urmăm porunca de a ne îndeplini responsabilităţile noastre civice (Matei 22.21). EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Aşteaptă Dumnezeu de la creştini să voteze?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries