settings icon
share icon
Întrebare

Cum trebuie să privească creștinul culturismul/ridicarea greutăților?

Răspuns


Moderația este probabil conceptul guvernant pentru felul în care privește creștinul culturismul/ridicarea greutăților. 1 Timotei 4.8 ne învață: „Căci deprinderea trupească este de puțin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privință, întrucât ea are făgăduința vieții de acum și a celei viitoare.” (italicele adăugate) Antrenamentul fizic este important, și așa cum spune acest verset, are o anumită valoare. Suntem ființe fizice și spirituale, și condiția trupului fizic fără îndoială că poate influența spiritualitatea unei persoane. Cu siguranță, parte din a-L „proslăvi pe Dumnezeu în trup” (1 Corinteni 6.20) este să-l menții în condiții fizice rezonabil de bune. Culturismul poate fi categoric parte din programul de fitness al unui creștin.

În același timp, așa cum e cu multe lucruri din viața aceasta, dacă e dus la extrem, poate deveni un idol. În cele din urmă, se ajunge la un punct de la care nu mai există o valoare reală în a adăuga mai mulți mușchi. Culturismul/ridicarea greutăților poate deveni o dependență și/sau o obsesie. Deși de cele mai multe ori e o problemă care ține de bărbați, poate fi regăsită la fel de bine și la femei. Strădania de a obține mușchi mai mari și mai puternici, dusă la extrem, nu e altceva decât vanitate (1 Samuel 16.7, Eclesiastul 1.2, 1 Petru 3.4). Odată ce permitem ca înfățișarea fizică să ajungă mai importantă decât relația noastră cu Dumnezeu, ea devine un idol (1 Ioan 5.21).

„Deci, fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 10.31) Întrebarea-cheie este: Îl glorifică culturismul/ridicarea greutăților pe Dumnezeu? Dacă e făcut pentru a îmbunătăți condiția fizică, puterea și tonusul, prin urmare sănătatea, da, poate fi făcut pentru gloria lui Dumnezeu. Dacă e făcut din vanitate și mândrie sau dintr-o obsesie nesănătoasă de a deveni mai dezvoltat și mai puternic, nu, nu Îl glorifică pe Dumnezeu. Cum trebuie să privească creștinul culturismul? „Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine. ... Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate zidesc.” (1 Corinteni 6.12, 10.23)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum trebuie să privească creștinul culturismul/ridicarea greutăților?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries