settings icon
share icon
Întrebare

Poate fi un creştin blestemat? Va îngădui Dumnezeu un blestem asupra unui credincios?

Răspuns


Biblia ne spune: „Cum sare vrabia încoace şi încolo şi cum zboară rândunica, aşa nu nimereşte blestemul neîntemeiat” (Proverbele 26.2b). Aceasta ne spune că blestemul neîntemeiat nu are niciun efect. Dumnezeu nu îngăduie ca copiii Lui să fie blestemaţi. Dumnezeu este Suveran. Nimeni nu are puterea de a blestema pe cineva pe care Dumnezeu a hotărât să-l binecuvânteze. Dumnezeu este Singurul în stare să pronunţe o judecată.

„Vrăjile” în Biblie sunt întotdeauna descrise în mod negativ. Deuteronomul 18.10-11 îi enumeră pe cei care aruncă blesteme alături de cei care comit alte fapte care sunt „o urâciune înaintea Domnului” cum este sacrificarea copiilor, descântecele, magia neagră, ghicirea sau necromanţia (consultarea cu cei morţi). Mica 5.12 spune că Dumnezeu va nimici descântecele şi pe cei care fac vrăji. Apocalipsa 18 descrie vrăjile ca fiind parte din amăgirea care va fi folosită de Anticrist şi de cetatea cea mare a Babilonului (v. 21.24). Cu toate că amăgirea din vremurile din urmă va fi atât de mare încât chiar şi cei aleşi ar fi înşelaţi dacă Dumnezeu nu ne-ar proteja (Matei 24.24), în cele din urmă Dumnezeu îl va nimici pe Satan, pe Anticrist şi pe toţi cei care îi urmează (Apocalipsa, capitolele 19-20).

Creştinul a fost născut din nou ca o făptură nouă în Isus Cristos (2 Corinteni 5.17) şi suntem în prezenţa continuă a Duhului Sfânt care locuieşte în noi şi sub a cărui protecţie existăm (Romani 8.11). Nu trebuie să ne îngrijorăm că cineva ar face vreo vrăjitorie păgână asupra noastră. Voodoo, descântecele, deochiurile şi blestemele nu au nicio putere asupra noastră, pentru că ele vin de la Satan, şi ştim că „Cel care este în voi [Cristos] este mai mare decât cel care este în lume [Satan]” (1 Ioan 4.4). Dumnezeu l-a biruit şi am fost eliberaţi, ca să ne închinăm lui Dumnezeu fără teamă (Ioan 8.36). „Domnul este lumina şi mântuirea mea: de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele: de cine să-mi fie frică?” (Psalmul 27.1).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Poate fi un creştin blestemat? Va îngădui Dumnezeu un blestem asupra unui credincios?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries