settings icon
share icon
Întrebare

Ar trebui un creștin să dețină o armă?

Răspuns


Datorită nivelului în creștere de violență din lumea noastră și datorită ridicării în slăvi a păcii în Scriptură, există multă dezbatere între creștini dacă este potrivit sau nu ca un creștin să dețină arme. Totuși, o privire în amănunt în Biblie oferă lămuriri cu privire la practicile istorice care influențează această problemă astăzi.

Avem exemplul apostolilor, care au deținut arme. În noaptea în care Isus a fost trădat, El le-a cerut urmașilor Lui să ducă cu ei săbii. Ei aveau două, și Isus a spus că este suficient (Luca 22.37-39). Când Isus era arestat, Petru a tăiat urechea unui slujitor al marelui preot (Ioan 18.10). Isus l-a vindecat imediat pe om (Luca 22.51) și i-a poruncit lui Petru să-și pună deoparte arma (Ioan 18.11). Nu a fost condamnat faptul că Petru deținea o sabie, ci numai folosirea ei în mod aparte.

Într-o altă ocazie, soldații au venit să fie botezați de Ioan Botezătorul. Când l-au întrebat ce trebuie să facă pentru a trăi pentru Dumnezeu, Ioan le-a spus: „Să nu stoarceți nimic de la nimeni prin amenințări, nici să nu învinuiți pe nimeni pe nedrept, ci să vă mulțumiți cu lefurile voastre.” (Luca 3.14) Ioan nu le-a spus să depună armele.

Și apoi îl vedem pe David, care L-a lăudat pe Dumnezeu „care-mi deprinde mâinile la luptă, degetele la bătălie” (Psalmul 144.1). Vechiul Testament conține multe alte exemple de oameni evlavioși care au deținut și au folosit arme, de obicei în contextul războiului.

Biblia nu interzice niciodată ca un creștin să dețină o armă, dar ne oferă câteva principii de luat în considerare. În primul rând, creștinii sunt chemați să fie făcători de pace (Matei 5.9). Un creștin care are în plan să cumpere o armă ar trebui să se roage și să se gândească dacă acest lucru va ajuta la a face pace.

În al doilea rând, un creștin ar trebui să dețină întotdeauna o armă numai cu un scop care să-L onoreze pe Dumnezeu (1 Corinteni 10.23). Folosirea unei arme pentru vânătoare, pentru serviciul militar sau de aplicare a legii sau pentru autoapărare Îl poate onora pe Dumnezeu. Totuși, persoana trebuie să analizeze care sunt motivele ei de a deține o anume armă.

În al treilea rând, creștinul trebuie să respecte legile locale, inclusiv cele legate de arme. Romani 13 arată clar că autoritățile cu funcții de guvernare sunt de la Dumnezeu și trebuie ascultate. Mai mult, trebuie să ne rugăm pentru conducătorii aflați la guvernare care supraveghează comunitățile și națiunea noastră (1 Timotei 2.1-2).

În cele din urmă, nu e nimic păcătos în a deține un pistol sau o altă armă. Aceasta poate fi folositoare și chiar necesară în anumite contexte; în același timp, creștinul trebuie să ia în considerare cu grijă care sunt motivele și scopul de a deține o armă, și trebuie urmate ordonanțele locale.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ar trebui un creștin să dețină o armă?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries