settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia în legătură cu faptul ca un creştin să rămână singur?

Răspuns


Problema celibatului pentru un creştin şi ceea ce are de spus Biblia cu privire la creştinii care nu se căsătoresc niciodată sunt lucruri adesea înţelese în mod greşit. În 1 Corinteni 7.7-8, Pavel ne spune: „Eu aş vrea ca toţi oamenii să fie ca mine; dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul. Celor neînsuraţi şi văduvelor le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine.” Observă faptul că el spune despre unii că au darul celibatului, iar despre alţii că au darul căsătoriei. Deşi se pare că aproape toţi se căsătoresc, aceasta nu este în mod necesar voia lui Dumnezeu pentru fiecare. Pavel, de exemplu, nu a trebuit să se îngrijoreze de problemele şi de stresul care vin suplimentar odată cu căsnicia şi/sau familia. El şi-a dedicat întreaga viaţă răspândirii Cuvântului Domnului. Nu ar fi fost un mesager atât de folositor dacă ar fi fost căsătorit.

Pe de altă parte, unii oameni se descurcă mai bine în echipă, slujindu-L pe Dumnezeu în doi, ca familie. Ambele feluri de oameni sunt de aceeaşi importanţă. Nu este păcat să rămâi singur, chiar pentru tot restul vieţii. Cel mai important lucru în viaţă nu este să găseşti un partener şi să ai copii, ci să Îl slujeşti pe Dumnezeu. Trebuie să ne educăm pe noi înşine în Cuvântul lui Dumnezeu, citind Biblia şi rugându-ne. Dacă Îi cerem lui Dumnezeu să ni Se reveleze, El va răspunde (Matei 7.7), şi dacă Îi cerem să ne folosească pentru a-Şi împlini lucrările Lui bune, va face acest lucru de asemenea. „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită” (Romani 12.2).

Celibatul nu trebuie privit ca fiind un blestem sau un indiciu că ceva „nu e în regulă” cu bărbatul sau cu femeia singură. În timp ce majoritatea oamenilor se căsătoresc şi în timp ce Biblia pare să indice că voia lui Dumnezeu pentru majoritatea oamenilor este ca ei să se căsătorească, un creştin singur nu este nici pe de parte un creştin de „mâna a doua”. După cum indică 1 Corinteni 7, singurătatea este, dimpotrivă, o chemare mai înaltă. La fel ca pentru toate lucrurile din viaţă, trebuie să-I cerem lui Dumnezeu înțelepciune (Iacov 1.5) în privinţa căsătoriei. Urmarea planului lui Dumnezeu, indiferent dacă acesta presupune căsătorie sau celibat, aduce productivitatea şi bucuria pe care Dumnezeu le doreşte pentru noi. EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia în legătură cu faptul ca un creştin să rămână singur?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries