settings icon
share icon
Întrebare

Ar trebui creștinii să meargă în cluburile de noapte? E mersul în cluburi un păcat?

Răspuns


Ca să spunem răspicat, cluburile de noapte aparțin lumii care este controlată de Satan. Ele sunt concepute în scopul de a te deda la dorințe păcătoase. Cluburile de noapte există în principal pentru două scopuri: băutul de alcool și întâlnirea membrilor de sex opus, cel mai adesea având în gând activitate sexuală. Da, e acolo muzică și dans, dar în primul rând persoanele singure în special merg la club să bea și să întâlnească pe cineva. Cluburile de noapte aparțin lumii, și cu toate că creștinii trebuie să fie în lume, nu trebuie să-i aparțină. A-i aparține lumii înseamnă să fii interesat și să dorești lucrurile care sunt atrăgătoare pentru natura păcătoasă.

Pavel, vorbindu-le creștinilor, abordează problema practicilor lumești în Efeseni 4.17-24: „Iată dar ce vă spun și mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiți cum trăiesc păgânii, în deșertăciunea gândurilor lor, având mintea întunecată fiind străini de viața lui Dumnezeu, din pricina neștiinței în care se află în urma împietririi inimii lor. Ei și-au pierdut orice pic de simțire, s-au dedat la desfrânare și săvârșesc cu lăcomie orice fel de necurăție. Dar voi n-ați învățat așa pe Cristos; dacă, cel puțin, L-ați ascultat și dacă, potrivit adevărului care este în Isus, ați fost învățați cu privire la felul vostru de viață din trecut, să vă dezbrăcați de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare și să vă înnoiți în duhul minții voastre și să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul." Aici Pavel îi descrie pe cei care Îl dau la o parte pe Dumnezeu și se dedau la senzualitate, pentru a practica orice fel de necurăție cu lăcomie.

În mod evident, Dumnezeu nu dorește să ne dedăm la păcat atât de ușor și voit. Observă că Dumnezeu spune aici: „Să vă dezbrăcați de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare." Dumnezeu spune că atunci când ne lăsăm în voia naturii noastre păcătoase, suntem înșelați de propriile noastre dorințe. Cu alte cuvinte, Satan prezintă ceva ce pare atractiv la suprafață. Ceea ce atrage la mersul în cluburi e că e plăcut, distractiv și creează entuziasm. Ceea ce nu vedem sunt consecințele, pentru că Satan ține atracția senzualității în prim-planul minții noastre. Sexul, alcoolul și drogurile – toate prezente în majoritatea cluburilor de noapte – sunt foarte distructive atât fizic, cât și spiritual. Dumnezeu a rânduit un loc pentru sex, unde te poți bucura cel mai mult de el – în cadrul căsniciei, unde nu există boli cu transmitere sexuală, HIV, vinovăție, singurătate – și cei care nu-L cred pe Dumnezeu cu privire la acest lucru se rănesc pe ei înșiși.

Dumnezeu dorește să fim curați și sfinți, pentru că ne-a creat să fim în acest fel. Beneficiile trăirii vieții pe care Dumnezeu a intenționat-o pentru noi depășesc nemăsurat emoțiile neînsemnate și de scurtă durată pe care le oferă lumea aceasta. Mulți dintre cei care frecventează sau au frecventat cluburile de noapte spun același lucru – nu există bucurie, nu există împlinire; doar goliciune sufletească. Numai Dumnezeu poate împlini nevoile noastre și să ne dea bucuria și fericirea pe care cu toții le căutăm. Mersul în cluburi nu oferă nimic mai mult decât o slabă imitare. Nu se găsește bucurie de durată în cluburi, numai tentație de a păcătui.

Astfel de locuri nu sunt pentru creștini. Pe lângă ispitirile evidente, mai este și aspectul mărturiei noastre creștine în lume. Când necredincioșii văd un om care se declară creștin că ia parte la un stil de viață păcătos, Cristos e vorbit de rău și înjosit. Trebuie să facem ca lumina noastră să lumineze înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele noastre bune și să-L slăvească pe Tatăl nostru care este în ceruri (Matei 5.16). E greu de văzut cum lumina vieții noastre noi în Cristos poate străluci într-un club de noapte. Chiar dacă creștinul nu se implică în activități păcătoase, mărturia pe care o prezintă lumii care privește, prin simplul fapt că se află acolo, e distructivă și trebuie evitată.

English


Înapoi la pagina de început în limba Română
Ar trebui creștinii să meargă în cluburile de noapte? E mersul în cluburi un păcat?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries