settings icon
share icon
Întrebare

Ar trebui creștinul să consulte horoscopul?

Răspuns


Scopul unui horoscop este să obțină obțină o perspectivă asupra caracterului unei persoane și să prevestească viitorul. Conceptul de bază al astrologiei este că planetele și stelele exercită o influență asupra vieții noastre. Cei care au o cunoaștere specială – astrologii – pot prezice evenimentele din viața unei persoane. E trist că majoritatea ziarelor principale au o rubrică alocată horoscopului și mai trist e că mulți creștini își citesc horoscopul.

Biblia interzice în mod expres divinația, vrăjitoria și artele ascunse (Deuteronomul 18.10-14). Poporul lui Dumnezeu trebuie să ia aminte numai la Dumnezeu (Deuteronomul 18.15). Orice altă sursă de îndrumare, informație sau revelație trebuie respinsă imediat. (Vezi și Fapte 16.16-18.) Biblia Îl arată pe Cristos ca fiind singurul vrednic să fie în centrul credinței noastre (Fapte 4.12, Evrei 12.2). Ne încredem numai în Dumnezeu și știm că El ne va arăta calea (Proverbele 3.5-6). Credința pusă în orice altceva decât în Dumnezeu e pusă în mod greșit.

Astrologia, așadar, se opune învățăturii biblice în cel puțin două moduri: susține credința pusă în altceva decât în Dumnezeu și e o formă de divinație. Nu putem determina voia lui Dumnezeu pentru viața noastră prin horoscop. Ca și creștini, trebuie să citim Biblia și să ne rugăm lui Dumnezeu, să căpătăm înțelepciune și călăuzire. Consultarea horoscopului e o încălcare a mijloacelor prin care Dumnezeu comunică cu copiii Săi. Credem cu tărie că creștinii trebuie să respingă horoscopurile.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ar trebui creștinul să consulte horoscopul?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries