settings icon
share icon
Întrebare

Cum trebuie să reacționeze creștinul față de cerșetori?

Răspuns


Sunt multe opinii în legătură cu întrebarea cum să reacționăm în privința cerșetorilor. Unii oameni nu au nicio problemă să dea bani, considerând că apoi e treaba cerșetorului să hotărască cum să-i folosească, fie că-și cumpără mâncare, fie că-și ia alcool/droguri. Alții dau mâncare/apă în loc de bani, având în vedere că unii cerșetori nu vor folosi banii pentru scopurile intenționate de dătător. Ce e bine să facem? Din punct de vedere biblic, trebuie să-i ajutăm pe cei săraci. Dar oare se încheie responsabilitatea noastră odată cu dăruirea, sau trebuie să dăm și să ne asigurăm că darurile noastre sunt folosite pentru scopurile potrivite?

În loc să dea bani sau mâncare/apă, unii preferă să ofere transport către un adăpost local și/sau să asigure suport financiar direct adăpostului. Susținând financiar misiunile de salvare, îi ajutăm pe cei săraci care altfel ar cerși pe stradă. Dacă biserica locală are o bancă de alimente, să contribui la ea și apoi să-i îndrumi pe cerșetori acolo pentru ajutor poate fi cel mai bun mod de a răspunde la nevoie fără să faci loc păcatului. Băncile de alimente ale bisericii asigură și o oportunitate excelentă de a împărtăși Evanghelia cu cei fără adăpost și în nevoi.

Alte căi de a ajuta includ să dăruiești mâncare sau carduri de cadou pentru restaurantele locale, să dăruiești batoane energizante sau alte alimente neperisabile oamenilor de la colțurile străzilor sau, dacă situația permite, să-l duci pe omul nevoiaș la un restaurant sau un supermarket și să-i cumperi un meniu. Dumnezeu vrea să-i ajutăm pe cei săraci și ne binecuvântează când facem acest lucru. În cuvintele psalmistului David ni se spune: „Ferice de cel ce îngrijește de cel sărac, căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăvește; Domnul îl păzește și-l ține în viață. El este fericit pe pământ și nu-l lași la bunul plac al vrăjmașilor lui." (Psalmul 41.1-2) Într-adevăr este o cauză nobilă să-i ajuți pe cei săraci, mai ales pe cerșetorii de la colțurile străzilor. Fiecare dintre noi trebuie să reacționeze în privința acestor oameni după cum îl îndeamnă Domnul, fără să uite în același timp să se roage pentru acești oameni aflați în nevoie.

English


Înapoi la pagina de început în limba Română
Cum trebuie să reacționeze creștinul față de cerșetori?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries