settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre dans? Ar trebui creștinii să danseze?

Răspuns


Biblia nu dă instrucțiuni specifice cu privire la dans. Poate fi de folos să arătăm câteva exemple de dans bun și rău, și apoi să menționăm câteva principii biblice pe care să ne clădim standardele cu privire la dans. Exodul 32.6, 19-25 – aceasta e o parte dezamăgitoare din istoria Israelului. În timp ce Moise era sus pe munte, vorbind cu Dumnezeu, israeliții au făurit un idol. În procesul închinării la idol, au început să danseze. Aceasta a culminat cu „orgii" (v. 6, în Biblia în limba engleză) și cu a fi „fără frâu" (v. 25, în unele traduceri „dezbrăcați"). În acest caz, dansul a dus la activități foarte păcătoase. În Exodul 15.20, Maria a dansat pentru a celebra victoria pe care puterea lui Dumnezeu a adus-o la Marea Roșie. 2 Samuel 6.12-16 – David a „dansat înaintea Domnului", pentru a celebra aducerea la Ierusalim a chivotului legământului.

Fiecare situație de dans care nu a fost păcătos a fost legată de închinarea și lauda lui Dumnezeu. Iată câteva principii suplimentare pe care să le avem în minte atunci când ne gândim la dans: Eclesiastul 3.4 – Există un timp potrivit pentru dans (și, prin implicație, un timp nepotrivit pentru dans). Psalmul 149.3, 150.4 – ambele pasaje menționează că Îl putem lăuda pe Dumnezeu și ne putem închina Lui prin dans. 1 Corinteni 6.19-20 – trupul nostru Îi aparține lui Dumnezeu și sunt un templu al Duhului Sfânt. Așadar, tot ceea ce facem trebuie să-I aducă Lui cinste.

Dansul pentru a atrage atenția asupra ta sau a corpului tău, prin urmare e păcătos. În 1 Corinteni 7.1-3, cel care scrie epistola spune: „Omul să nu se atingă de femeie." Pavel confirmă faptul că bărbații au o dorință sexuală foarte puternică, ce e ușor de aprins. Datorită acestui lucru, multe stiluri de dansuri de pereche în afara căsătoriei pot fi foarte ispititoare, mai ales pentru bărbați. „Fugi de poftele tinereții." (2 Timotei 2.22) Orice dans care trezește dorințe păcătoase în noi înșine sau în alții e păcătos. Matei 18.6 – să faci ceva ce îl poate face pe altul să cadă în păcat e absolut de nescuzat. Dansul într-o manieră care îl va face pe cineva să poftească se încadrează aici. 1 Tesaloniceni 5.22 – iată un principiu folositor, dacă nu suntem siguri că o anumită situație de dans e acceptabilă: „Feriți-vă de orice se pare rău." Dacă și numai pare că poate fi păcătos, nu face acel lucru.

În concluzie, multe feluri de dans nu sunt potrivite pentru credincioșii care trebuie să caute să-L glorifice pe Dumnezeu cu viața lor și cu trupul lor. Totuși, Biblia confirmă că putem dansa într-un mod care nu-i ispitește pe alții, nici pe noi, și Îi aduce glorie lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre dans? Ar trebui creștinii să danseze?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries