settings icon
share icon
Întrebare

Pot fi interpretate visurile în creştinism? Sunt visurile noastre de la Dumnezeu?

Răspuns


GotQuestions.org nu este un serviciu creştin de interpretare a visurilor. Noi nu interpretăm visurile. Credem cu tărie că visurile unei persoane şi interpretarea acestora este numai între Dumnezeu şi acea persoană. Dacă Dumnezeu mai vorbeşte prin visuri? În Scriptură, vedem că de multe ori Dumnezeu a vorbit oamenilor prin visuri. De exemplu, lui Iosif, fiul lui Iacov (Geneza 37:5-10), lui Iosif, soţul Mariei (Matei 2:12-22), lui Solomon (1 Regi 3:5-15), şi altora (Daniel 2:1; 7:1; Matei 27:19). Există de asemenea o profeţie a profetului Ioel (Joel 2:28), citată de către apostolul Petru în Fapte 2:17, care menţionează faptul că Dumnezeu foloseşte visurile pentru a vorbi oamenilor. Deci, cel mai simplu răspuns este “da, Dumnezeu poate şi chiar vorbeşte prin visuri”.

Totuşi, există o diferenţă între felul cum Dumnezeu a folosit în trecut visurile şi modalitatea în care aplicăm acest adevăr în ziua de azi. Trebuie să avem în minte un lucru, şi anume faptul că Biblia este finalizată şi prezintă tot ceea ce avem nevoie să ştim de acum şi până în eternitate din partea lui Dumnezeu. Nu vreau să spun că Dumnezeu nu mai face minuni sau că El nu mai vorbeşte prin visuri. Diferenţa este că Dumnezeu deja ne-a revelat căile pe care le-a ales în ceea ce priveşte omenirea de acum şi până în eternitate – în Biblie. Orice spune Dumnezeu, fie că este vorba de vis, viziune, fie că este vorba de o “şoaptă” etc., va fi în acord perfect cu ceea ce El a spus în Cuvântul Său. Visurile nu pot avea o autoritate mai mare decât Scriptura. Încă o dată, DACĂ Dumnezeu vorbeşte unei persoane în vis, mesajul Său va fi în acord perfect cu ceea ce El spune în Cuvântul Său. Potrivit credinţei noastre în inspiraţia, autoritatea şi suficienţa Scripturii, credem că astăzi este improbabil ca Dumnezeu să mai vorbească în mod obişnuit prin visuri. În acelaşi timp, potrivit Scripturii, nu putem nega această posibilitate.

Dacă ai un vis şi crezi că este posibil ca Dumnezeu să ţi-l fi dat, roagă-te şi examinează Cuvântul lui Dumnezeu şi asigură-te că visul tău este în acord cu ceea ce spune Scriptura. Dacă este aşa, roagă-te ca Domnul să-ţi arate ce ar vrea să faci ca răspuns la visul tău (Iacov 1:5). În Scriptură, ori de câte ori cineva a avut un vis de la Dumnezeu, mesajul Lui a fost întotdeauna clar, fie că a vorbit direct acelei persoane, fie că a vorbit printr-un înger sau printr-un mesager (Geneza 40:5-11; Daniel 2:45; 4:19). Când Dumnezeu ne vorbeşte, El se asigură că mesajul Său este bine înţeles.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Pot fi interpretate visurile în creştinism? Sunt visurile noastre de la Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries