settings icon
share icon
Întrebare

De ce sunt creștinii homofobi?

Răspuns


Prin definiție, homofobia este frica de homosexuali, însă înțelesul ei a fost lărgit, să includă ura pentru homosexuali. Într-un mod corespunzător, a fi homofob e un lucru care tinde să se manifeste printr-o demonstrație exterioară sau printr-un comportament care se bazează pe un astfel de sentiment. Acest lucru, în consecință, duce uneori la acte de violență sau la exprimare a ostilității. Adevărul este că homofobia nu e limitată la un anume segment din societate. Ea poate fi întâlnită la oameni din toate sferele sociale. Astfel de grupuri de ură i-au atacat în mod brutal pe homosexuali și au folosit un limbaj deosebit de violent, în încercarea de a-i persecuta și de a-i intimida.

De obicei despre creștini se spune că sunt homofobi pur și simplu pentru că condamnă comportamentul sexual ca fiind păcătos. Însă adevărul este că termenul homofob e un cuvânt folosit de activiștii homosexuali și de suporteri în încercarea de a devia critica reală a comportamentului imoral și a practicii nesănătoase. Fără îndoială că unii oameni și unele organizații au cultivat o ură irațională față de homosexuali și sunt pregătiți să întreprindă acțiuni violente, ca să le provoace homosexualilor suferință. Prin urmare, creștinii care discern în mod corect că homosexualitatea e un păcat nenatural sunt puși pe picior de egalitate cu oamenii violenți săriți de pe fix care urăsc de dragul de a urî.

Cu toate că Biblia condamnă vehement homosexualitatea, nu ne învață niciodată că homosexualii trebuie urâți. Fiind creștini, trebuie să vorbim împotriva perversiunii activității homosexuale. Biblia e explicită atunci când o condamnă și când e vorba despre mânia lui Dumnezeu împotriva celor care practică un astfel de comportament. Ca creștini, suntem chemați ca într-un mod clar și iubitor să spunem păcatului pe nume. Folosirea termenului homofobie cu referire la oricine care se opune homosexualității este un mijloc de distragere, nu un argument valid și nici o reprezentare validă. Creștinul trebuie să aibă o singură frică în privința homosexualilor, frica că vor suferi veșnic din cauza deciziei lor de a respinge singurul mijloc prin care se obține mântuirea – Domnul Isus Cristos, care oferă singura speranță de scăpare dintr-un mod de viață degradant și distructiv.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce sunt creștinii homofobi?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries