settings icon
share icon
Întrebare

În ce fel trebuie să fie o nuntă creștină diferită de una necreștină?

Răspuns


Principala deosebire între o nuntă creștină și una necreștină e Cristos. Creștinii care se căsătoresc își iau un angajament atât față de Cristos, cât și unul față de celălalt și acel angajament trebuie să fie evident pentru toți cei care participă la nuntă. La o nuntă necreștină, cuplul – mai ales mireasa – e de obicei punctul central. La o nuntă creștină, Cristos e punctul central.

Un cuplu creștin care vrea cu adevărat să-L glorifice pe Cristos prin nunta lor poate începe încă de la primele pregătiri, primul lucru fiind o consiliere biblică premaritală cu pastorul lor. Consilierea premaritală bazată pe principii biblice sănătoase evidențiază rolul soțului și cel al soției în relaționarea lor unul față de celălalt și față de copiii pe care îi vor avea (Efeseni 5.22-6.4, Coloseni 3.18-21). Nunta afirmă în fața lui Dumnezeu, a prietenilor și a familiei că dorința cuplului este să trăiască potrivit cu planul lui Dumnezeu pentru familie.

Ceremonia de nuntă trebuie și ea să reflecte dedicarea cuplului pentru gloria lui Isus Cristos. Fiecare parte a serviciului, de la muzică la jurăminte și la mesajul rostit de cel care oficiază ceremonia trebuie să reflecte acel angajament. Muzica trebuie să fie reverențioasă și să-L onoreze pe Cristos, nu lumească sau ușuratică. Jurămintele trebuie făcute cu înțelegerea deplină a cuplului că cuvintele pe care le spun unul celuilalt constituie un angajament de viață și că ceea ce își promit unul celuilalt Îi promit lui Dumnezeu. Mesajul rostit de pastor trebuie să reflecte aceste adevăruri și acest angajament.

Un cuplu creștin trebuie să-și aleagă cu grijă însoțitorii, gândindu-se la devotamentul lor față de Cristos. Domnișoarele și domnișorii de onoare nu se află acolo doar să îmbogățească ceremonia. Prezența lor mărturisește acordul lor și promisiunea de a susține angajamentul cuplului de a-L onora pe Cristos în căsnicia lor. Pe lângă aceasta, rochia de mireasă și rochiile domnișoarelor de onoare trebuie să fie modeste și potrivite pentru a sta înaintea lui Dumnezeu. Nu e loc de ținute indecente într-o ceremonie care caută să-L onoreze pe Cristos.

Dacă are loc și o recepție, și aceasta trebuie să-L onoreze pe Cristos. Cu toate că la nunțile și recepțiile creștine sunt prezenți adesea și membrii necredincioși ai familiei, servirea alcoolului la o recepție creștină le transmite acestora un mesaj greșit, că e mică deosebire între cei care mărturisesc că Cristos e Domnul lor și cei care nu fac acest lucru. Chiar dacă credincioșii care planifică nunta nu văd greșit consumul de alcool și îl pot consuma cu conștiința curată, alți creștini pot fi ofensați de prezența alcoolului și nu trebuie să ne folosim libertatea ca să-i facem pe alții să se poticnească.

Un cuplu a cărui nuntă Îl onorează pe Cristos își va aminti frumusețea și seriozitatea nunții toată viața și vor găsi că e un mod minunat de a-și începe viața împreună.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

În ce fel trebuie să fie o nuntă creștină diferită de una necreștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries