settings icon
share icon
Întrebare

În ziua de astăzi, mai dă Dumnezeu viziuni oamenilor? Ar trebui creştinii să se aştepte ca viziunile să facă parte din experienţa lor creştină?

Răspuns


Este posibil ca Dumnezeu să dea viziuni oamenilor în zilele noastre? Da! Dă Dumnezeu viziuni oamenilor astăzi? Posibil. Ar trebui să ne aşteptăm ca viziunile să fie ceva obişnuit să se întâmple? Nu. După cum este înregistrat în Biblie, Dumnezeu a vorbit de multe ori oamenilor prin viziuni. Ca exemple ar fi Iosif, fiul lui Iacov, Iosif soţul Mariei, Solomon, Isaia, Ezechel, Daniel, Petru, Pavel şi mulţi alţii. Profetul Ioel a profeţit o perioadă de absenţă a viziunilor, şi aceasta a fost confirmată de apostolul Petru în Fapte capitolul 2. De reţinut – diferenţa dintre o viziune şi un vis este că viziunea este dată atunci când o persoană este “trează” în timp ce visul este dat unei persoane care “doarme”.

În multe părţi ale lumii, se pare că Dumnezeu foloseşte viziunile şi visele într-o măsură diferită de alte zone. În zonele în care mesajul Evangheliei nu este accesibil, Dumnezeu duce mesajul Său direct oamenilor. Acest lucru este în concordanţă cu exemplele biblice în care viziunile au fost folosite frecvent de către Dumnezeu pentru a revela adevărul Lui oamenilor în zilele creştinismului timpuriu (vezi Cartea Faptele Apostolilor). Dacă Dumnezeu doreşte să comunice mesajul Său unei persoane, El poate folosi orice consideră că este necesar – un misionar, un înger, o viziune, un vis etc. De altfel, bineînţeles, Dumnezeu are abilitatea de a da viziuni şi în zone în care mesajul Evangheliei este disponibil. Nu există limite pentru ceea ce poate Dumnezeu să facă.

În acelaşi timp, trebuie să fim foarte atenţi atunci când este vorba de viziuni şi interpretarea lor. Trebuie să avem în vedere faptul că Biblia este finalizată şi Ea ne spune tot ceea ce avem nevoie să ştim de la Dumnezeu. Adevărul este că dacă Dumnezeu dă o viziune, atunci aceasta va fi în acord perfect cu ceea ce El a revelat în Cuvântul Său. Viziunilor nu ar trebui să li se confere o autoritate egală sau chiar mai mare decât Cuvântului lui Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu este autoritatea finală în ceea ce priveşte credinţa şi practica în viaţa creştină. Dacă tu crezi că Dumnezeu ţi-a dat o viziune, atunci examinează cu atenţie, însoţit de rugăciune, Cuvântul lui Dumnezeu şi asigură-te că viziunea ta este în conformitate cu Scriptura. Dacă este aşa, roagă-te ca Dumnezeu să-ţi arate ceea ce El ar vrea ca tu să faci ca răspuns la viziune (Iacov 1:5). Dumnezeu nu dă o viziune unei persoane ţinând însă ascuns înţelesul ei. În Scriptură, oridecâteori o persoană L-a întrebat pe Dumnezeu despre înţelesul unei viziuni, Dumnezeu s-a asigurat că persoana respectivă a înţeles clar mesajul (vezi Daniel 8:15-17).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

În ziua de astăzi, mai dă Dumnezeu viziuni oamenilor? Ar trebui creştinii să se aştepte ca viziunile să facă parte din experienţa lor creştină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries