settings icon
share icon
Întrebare

Promite Biblia că o creștere în evlavie a copiilor va avea întotdeauna ca rezultat copii evlavioși? (Proverbele 22.6)

Răspuns


Proverbele 22.6 spune: „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Promite oare acest verset că creșterea copiilor în evlavie va avea întotdeauna ca rezultat adulți care Îl vor urma pe Dumnezeu? Ce putem spune despre toți părinții evlavioși ai căror copii se răzvrătesc?

Proverbele, ca formă literară, nu sunt promisiuni directe, ci, în schimb, ele sunt observații generale ale vieții, care de obicei sunt adevărate. Acest lucru ne ajută să înțelegem de ce unii părinți își cresc cu credincioșie copiii să Îl urmeze pe Dumnezeu, și totuși, ajunși la vârsta adultă, ei se răzvrătesc împotriva Lui.

Proverbele 22.6 ne învață că în general e adevărat că un copil crescut să Îl iubească pe Dumnezeu va continua să facă acest lucru când va fi mare. Aceasta a fost o observație din viața de acum 3.000 de ani, și continuă să se dovedească adevărată și în ziua de azi. Majoritatea părinților creștini care i-au crescut pe copii în evlavie vor lăsa în urmă ca moștenire copii care Îl iubesc pe Dumnezeu ca adulți. Creșterea unui copil „în mustrarea și învățătura Domnului” (Efeseni 6.4) sporește foarte mult șansele ca copilul să se țină de Cristos mai târziu în viață.

Un exemplu biblic major poate fi întâlnit în viața lui Timotei. În 2 Timotei 1.5, Pavel spune: „Îmi aduc aminte de credința ta neprefăcută, care s-a sălășluit întâi în bunica ta Lois și în mama ta Eunice și sunt încredințat că și în tine.” Mama și bunica lui Timotei l-au iubit amândouă pe Dumnezeu și l-au crescut pe Timotei în așa fel încât să Îl iubească și el. Timotei s-a alăturat lui Pavel ca misionar asociat tânăr fiind și a devenit unul dintre cei mai de încredere tovarăși ai lui. Noul Testament îl menționează pe Timotei pe nume de douăzeci și cinci de ori ca misionar, ajutor pentru apostoli și ca pastor.

Creșterea copiilor în evlavie e necesară în ziua de azi, la fel cum a fost în toată istoria. Tații și mamele sunt factorul-cheie în creșterea tinerilor evlavioși care să Îl iubească pe Dumnezeu și să trăiască pentru El. În ciuda binecuvântării pe care pastorii, liderii de tineret și alte influențe evlavioase o reprezintă, nimeni nu poate înlocui rolul părinților evlavioși care trăiesc credința lor creștină și o dau mai departe copiilor lor. De aceea autorul versetului din Proverbele 22.6 spune: „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.”

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Promite Biblia că o creștere în evlavie a copiilor va avea întotdeauna ca rezultat copii evlavioși? (Proverbele 22.6)
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries