settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă creația „ex nihilo”?

Răspuns


„Ex nihilo” este expresia din limba latină care înseamnă „din nimic”. Termenul „creație ex nihilo” se referă la faptul că Dumnezeu a creat totul din nimic. „La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul.” (Genesa 1.1) Mai înainte de acel moment nu a existat nimic. Dumnezeu nu a făcut universul din componente preexistente, ci a început de la zero.

Biblia nu afirmă în niciun loc explicit că Dumnezeu a făcut totul din nimic, dar e de la sine înțeles. În Evrei 11.3 citim: „Prin credință pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, așa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd.” Erudiții înțeleg din aceasta că universul a venit în existență prin poruncă divină și nu a fost asamblat din materie sau energie preexistente.

Oamenii pot fi foarte creativi, dar avem nevoie de materiale din care să construim ceva. Dumnezeu nu e constrâns în felul acesta. E dificil să înțelegem acest lucru, datorită unei legi fundamentale a fizicii cu care suntem familiarizați, fie că știm sau nu cum se numește. „Prima lege a științei” afirmă că materia (lucrul din care e făcut universul) nu poate fi creată sau distrusă. Materia poate fi convertită din stare solidă în lichidă, în gazoasă, în plasmă și apoi de la capăt; atomii pot fi combinați în molecule și divizați în părțile lor componente, însă materia nu poate fi creată din nimic sau distrusă complet. Așadar, ideea aceasta că Dumnezeu a creat totul din nimic nu e naturală pentru noi. Nu e naturală deloc – e supranaturală.

Termenul „creație ex nihilo” se referă la evenimentul supranatural care a fost începutul universului. A fost momentul în care Dumnezeu a creat ceva din nimic.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă creația „ex nihilo”?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries